22 de des. 2013

20-12-2013 Foquejada tardenca al Tuc del Miei, Cap des Clòssos i Dossau.

Foquejada tardenca al Tuc del Miei, Cap des Clòssos i Dossau.
20-12-2013




Avui divendres, al final, podem escapolir-nos a fer unes foquejades i decidim escapar-nos a la Vahl d’Aran, que quasi sempre és un valor segur. Arribem tard i malgrat les previs, amb un temps d’allò més anticiclònic i ni tan sols un bri de vent. Ja no ens dona temps a fer res amb cara i ulls i després de descartar vàries possibilitats per no encigalar-nos, decidim (fent tot un alarde d'originalitat ;-) fer via amb una passejada tardenca al Cap des Clòsos des de el Pla de Beret. A una hora ja més que intempestiva, ens calcem les fustes, i amb 30cms de neu nova (segons els més optimistes i 10 i gràcies pels no tant), ens enfilem a un dels cims més senzills de la vall, el Cap de Clòsos cim assolible des de les seves quatre vessants (2416m) al nord-oest de l'estació. Sortim de l'estació des del pàrquing de Beret i remuntem pel vessant nord-oest per una neu amb base dura i un polsim sense transformar que la cobreix fent grans acumulacions a les clotades. Tirem pel dret i ràpidament agafem altura gaudint de les espectaculars vistes cap a la Punta Alta, Besiberris i demés espècimens del Parc d’Aigüestortes mentre assolim el Tuc deth Miei (2258mts) des d’on  a la nostra dreta ja podem veure el cim aixafat del Cap des Closos. 





Posem rumb cap al cim tot travessant per la capçalera la Coma de la Gessa i en vàries marrades fem cim entre núvols que van i venen i que ens deixen veure els cims d’Aigüestortes al Sud ,la serra de Arenho a l'oest , el Parròs i el Mauberme al Nord i un sense fi de cims més per arreu.



















Iniciem el descens i dubtem si fer-ho per la Coma de la Gessa decidint finalment, fer-ho per la est del Tuc del Miei ja que la pala estava per a rebentar-la.  














Arribem a l’aparcament amb una hora més encara de llum pel davant, i decidim fer un segon “round” sense complicacions al Tuc de Dossau, un discret i ràpid cim que s’explica ràpid. Se surt del Pla de Beret (1850mts) anant a buscar la línia del remuntador del Dossau i pel marge de pistes o pel mig del bosc (a gust del consumidor) s’arriba al cim on avui, hem pogut gaudir d’una bonica posta de sol. 












Demà, més.