24 de jul. 2014

20-07-2014 Gorges del Llech

Gorges del LLech
20-07-2014


Amb l’Hèlio feia temps que dèiem de fer un barranc plegats i al final vam decidir si o si , que avui era el dia. Obectiu, El Llech ,un barranc d’aquells que son obligats per tot barranquista i una oportunitat que no es pot deixar passar.  Ens arribem a Prada de Conflent, passem Vinça i poc després prenem un desviament a l'esquerra cap a la població d’Estoher. Un cop a Estoher, prenem la pista, sense asfaltar, que surt a la nostra dreta que seguim fins arribar a l’evident pàrquing. Per accedir al barranc, hem de caminar en total uns 20 minuts tot seguint en lleugera pujada la mateixa pista per la que venim. Abans d’un revolt tancat a la dreta, en l’exterior, sobre un roc al terra hi ha una pintada en verd llampant que indica “Llech”. 



Baixem per l’incipient corriol seguint els puntets verds que ens deixen, per baixada directe, a la llera en uns 10 minuts. Ja som dins. Comencem a caminar i ens trobem amb un petit ràpel de 5 metres, seguit de varis ressalts , per un tobogan de 8 metres i un salt de 12 metres evitable per una línia de vida a l’esquerra. 








En un passadís, cal anar alerta amb el “Trenca - tíbies”, senyalitzat amb un triangle vermell a la paret, és un tobogan facil•let amb un roc al fons tan estratègicament posat que et fot la cama enlaire si te'n descuides però que és de bon evitar pel pas a l’esquerra.
Trobem un nou ràpel de 13 metres que ens deixa en un ressalt on es pot fer un salt de 9 metres o baixar pel tobogan. Evolucionem per un seguit de tobogans, salts i petits ràpels i arribem a la temuda rentadora, més que recomanable evitar-la aprofitant el passamans que hi ha instal•lat a la dreta i que acaba en un ràpel a la sortida de la mateixa ja fora de perill. 







Seguim i anem a trobar el que possiblement sigui el tobogan estrella del barranc conegut  com "La Llançadora". La cosa consisteix en deixar-se caure uns 3 metres per agafar velocitat i immediatament sortir disparats cap al davant al més pur estil de les pel•lícules de l'Indiana Jones. 


Immediatament, trobem un nou tobogan en “S” i un ràpel de 15 metres que baixa directament pel salt d’aigua, evitable amb una instal•lació a la dreta.




Ja veiem la sortida, però abans, ens caldrà baixar un seguit de tobogans més fins anar a trobar el final del barranc. 


A l'esquerra hi ha instal•lats uns passamans d’acer per accedir a un salt de 12 metres d'altura. 



Ara tan sols ens resta la tornada que segons les ganes i les forces pot ser d'uns 25 minuts. Just on acaba el passamans, trobem una sendera que puja per dins del bosc tota marcada amb els mateixos punts verds de l’anada que ens condueixen directament a l’aparcament.
Barranc  espectacular, ben instal•lat i aquàtic. IMPRESCINDIBLE!!!