20 de maig 2012

19-5-2012 Circular de Cantonigròs a Tavertet

Circular de Cantonigròs a Tavertet
19-5-2012

Per Teresa, Yolanda i Daniel.  

Fa un parell d’anys ,amb en Roger, vam fer aquest itinerari que ens va agradar per les seves panoràmiques espectaculars i per les seves pistes cobertes per una catifa de fullaraca de tardor.
A grans trets, aquesta és una ruta que neix a les afores de Cantonigròs i ens apropa a Tavertet i als seus cingles retornant-nos al punt de sortida passant per l'espectacular cinglera de l'Avenç i endinsant-nos en tupits boscos. Nosaltres en aquesta ocasió, la hem fet en sentit contrari per allò de veure per quin sentit és millor arribant a la conclusió que tant se val, que ambdues opcions son igual d’interessants. A gust del consumidor...


Malgrat les pèssimes prediccions meteorològiques per pluja que hi havia per avui, hem fet oïdes sordes i hem decidit jugar-nos-la malgrat que possiblement no podríem gaudir en plenitud de tot el que ens pot oferir aquest bucòlic itinerari, però ja ho diuen... qui no arrisca, no pisca.  
La ruta en qüestió surt d’un creuament a escassos 500mts del poble de Cantonigròs a la carretera que va a Rupit prop d’un dipòsit d’aigua al km25. Amb boira pixanera i força fred per l’època que estem, ens posem en marxa i agafem la pista que va cap a la granja de Can Clarets, tot passant per una petita font a ma dreta.

 Un cop passat l’encreuament de la granja, trobem un altre a ma esquerra que travessant solitaris boscs i en pujada ens condueix al Coll de Sesviles.



A la Torre del ColldeSesviles, agafem un nou trencall a la dreta, pel que sembla en principi una pista en mal estat i que millora prou més endavant malgrat que la trobem força enfangada.





La pista, mor en arribar a una tanca metàl·lica amb un cadenat que dona accés a un prat. El travessem pel bell mig de les pastures fins anar a trobar un difús corriol al final i que mor en una pista que en forta baixada i després d’unes quantes llaçades, ens deixa en un altre tanca que cal travessar donant-nos accés al Collet de Rajols, tot just en el canvi d’aigües a l’alçada del Mas de Rajols.








A partir d’ara, trobem pista cimentada que primer en suau pujada i després en suau pendent ja passat el Pla Boixer ressegueix la Cinglera de l’Avenç passant prop dels mas del mateix nom i dels espadats direcció a Tavertet. 









Un cop al bonic poble de Tavertet, el travessem i d’allí, seguim per una pista direcció SO que va tornant-se cada cop més trencada i que resseguint la Cinglera de Tavertet mena al Pla del Castell on hi trobem un espectacular mirador natural que queda penjat sobre l’embassament de Sau.



Desfem camí cap a Tavertet tornant a travessar la població on ens podem deixar perdre pels seus escassos i pintorescs carrerons badant una estona amb el conjunt de l’església de Sant Cristòfol.








 Agafem una pista que neix a l’esquerra de la que hem fet servir per entrar al poble. Rodejant el Puig Segaler i passant pels masos de Novelles i del Pontí entre pastures s’endinsa per la tupida vall del Torrent de Tavertet superant en unes quantes fortes llaçades, l’alçada que serveix per deixar-nos a l’encreuament d’accés a la pista del Pla de Rostoll ,on enllacem de nou amb l’itinerari d’anada fins arribar al punt de sortida.  










Conclusió: Malgrat que nosaltres avui la hem fet amb una visibilitat molt limitada a causa de la boira, aquest és un itinerari molt bonic, fàcil i agraït 99,9% ciclable que discorre per espectaculars cingleres, bucòliques pastures i tupits boscos que amb un desnivell i un kilometratge moderats el fan totalment apte per a tots els públics. En definiva, més que recomanable, com recomanable també si aneu be de temps la curta excursió per visitar el salt d’aigua de la Foradada de Cantonigrós.