28 de maig 2012

26-5-2012 Pedalant per Centelles, Castell de Centelles i Castell de Castellcir

Pedalant per Centelles, Castell de Centelles i Castell de Castellcir
26-5-2012
Per Àgata, Alex ,Roger i Daniel
Aquest cap de setmana llarg teníem previst anar a rodar per terres cerdanes, però mirant un cop i un altre els butlletins meteorològics, finalment i una mica també per mandra de fer quilòmetres i tornar a reorganitzar de nou el cap de setmana, hem decidit de quedar-nos a casa i fer  excursions relativament a prop. Així que avui, ha tocat rodar per Centelles ,una ruta al límit d’Osona i del seu municipi que ens portarà a visitar el Castell de Centelles i el de Castellcir principalment entre altres indrets.


No gens matiners, sortim de Centelles travessant el poble i en traspassar per sota un pont la via del tren , anem a cercar un polígon a les afores de la població on agafem la pista de Can Castellar. Passem pel Cerdá de la Garga prèvia aturada per reparar una cadena i a l'altura de La Costa, hem de parar aixoplugar-nos uns instants doncs cau un fugaç raig.


Seguim camí i anem a trobar la carretera per la que pedalem cap al nord uns 100 metres escassos agafant el desviament de l'esquerra que mena a Can Pujol i al castell de Centelles. El camí puja valent prop més d'un quilòmetre fins trobar un nou trencall a l'esquerra barrat per una cadena.
La travessem, i el resseguim mentre s'estreny i guanya metres fins fer-nos arribar a la base del que son les ruïnes del castell a 859mts d’alçada.

Fem un ràpid tomb ,recollim les bicicletes i desfem camí fins la cruïlla on reprenem el camí principal que segueix en forta pujada fins arribar al mas de la Rovira dels Cerdans, no sense abans reparar una punxada.


En unes planúries, abandonen la pista i n’agafem un altre a la nostra esquerra i força trencada, que ens davalla cap al Coll del Pla i on més endavant la deixem per agafar un incipient corriolet que mena al castell de Castellcir o altrament anomenat castell de la Popa.


Fem la visita al bonic però curiós indret i desfem el feixuc camí fins anar a retrobar la pista principal desfent camí quasi fins a les rodalies del mas de la Rovira, on agafem una nova pista en força bon estat que travessa el Coll Batall i el Pla Llestenc  i ja en clar descens tot travessant un cadenat ens porta per entretinguts corriols a Sant Martí de Centelles, on tenim la desagradable sorpresa que l’aigua de la font no és apta pel consum humà.  


Seguim el nostre camí tot passant per sota el castell de Centelles fins arribar al mas de Can Corpus on tornem a travessar la carretera i agafant en poc menys una centena de metres el camí d’anada que abandonem en un trencall a l’esquerra tornant-lo a retrobar més endavant i pedalant-lo uns 600mts més.

L’abandonem, just en un trencall al costat d’una torre elèctrica, i agafem una nova pista que acaba en corriol i que travessa el torrent de La Codina Mala passant després pel costat de la cinglera fins entrar de nou a la població de Centelles on tanquem el cercle i acomiadant al Roger que marxa en tren a la Molina on demà materialitzarà el repte de baixar en solitari per camins fins a Barcelona.