13 de maig 2012

12-5-2012 Pedalant pel Baix Empordà i el Parc dels Aiguamolls

Pedalant pel Baix Empordà i el Parc dels Aiguamolls
12-5-2012
 Tornem a sortir a rodar prop de l’aigua, però aquest cop, la nostra passejada serà la vora del mar i el lloc escollit; l’Empordà...

 Sortim del Cortalet, centre d’interpretació del Parc dels Aiguamolls i agafem la carretera per la que hem vingut per accedir-hi i per bona pista, ens arribem a la carretera C290 per la que pedalem  direcció Roses durant un kilòmetre aproximadament, per abandonar-la sota el pont que creua la Muga.

 Seguim la carretera que ens porta a la Closa de la Vila i abandonem l’asfalt. Per bona pista i un curt i salvatge tram camp al través, tornem a sortir a la carretera GI8103.




A les Antines, l’abandonem i novament per pista, passant per d’alguns estanys ens arribem prop de La Garriga on per carril bici ens hi arribem a Roses rodejant la Ciutadella.





Recorrem el passeig marítim aprofitant que no son èpoques estivals i que es pot pedalar amb una relativa tranquil·litat fins a Santa Margarida on abandonem la primera línia de costa i ens endinsem cap a l’interior tot anant cap a l’Illa Gran per immediatament agafar un carril bici que travessa les planures de la Rubina fins arribar a la platja del mateix nom.



Resseguim el passeig marítim direcció Sud i ens endinsem pels carrers i canals de l’Empuriabrava fins retrobar el canal de la Muga a la seva desembocadura.


Remuntem el canal per un agradable passeig que queda elevat fins anar a trobar un pont de fusta que travessa La Muga i ens deixa ja dins del Parc dels Aiguamolls.


Ara resseguim el circuit ciclista que per bonics indrets, ens condueix per diversos estanys equipats amb les seves corresponents guaites on es poden observar distintes espècies d’ocells i altres tipus de fauna fins arribar a darrera hora de la tarda i després de 37kms de passejada de nou al Cortalet punt d’inici i final del nostre circuit.