25 de març 2011

1-1-2011 Tuc deth Rosari 2594mts

Tuc deth Rosari 2594mts
1-1-2011

Avui toca la primera foquejada del 2011. Matino,i des de Castillonroi, a un quart per les nou ja soc a l’aparcament de l’Orri a Beret. Fa un dia rúfol i el panorama és desolador doncs manca neu per arreu. M’equipo i començo a foquejar i travessant pistes coincideixo amb l’Alex, un noi de Donosti. La seva intenció és pujar al Bacivèrs i jo li explico la meva de fer el Tuc deth Rosari, així doncs compartirem traça una bona estona.
Sortegem el bosc de l’Orri de Tredòs anant a cercar l’estany Baix de Baciver per dalt remuntant fins trobar Els Estanys Dalt de Bacivèr ,lloc on veiem el Bacivèrs completament cobert pels núvols motiu pel qual l’Alex decideix provar sort amb mi al Rosari, que també val a dir que és parcialment cobert, però que si ens afanyem encara podrem fer cim amb un mínim de visibilitat.

Sortirà el sol?


L'Alex,  el meu compi ocasional de Donosti



Empalomada quasi total...
Llac de Bacivèrs
El darrer cop que hem vist el sol abans d'entrar en la penombra...
Anem cap a la pala de la Collada dels Estanys del Rosari, on pengem esquís a l’esquena ja que és un pedregam i com a pesar dels nostres pronòstics ja fa estona que anem a les palpentes fem cim gràcies al Track que portem al GPS.

Les sensacionals panoràmiques des de el cim... :-/
Sense fer massa celebrades, la baixada la fem sense fer experiments i pel mateix lloc calçant de nou els esquis en tornar a trobar neu continua i desfent l’itinerari de pujada anant a cercar al final una fàcil canal de baixada que ens deixa directament a pistes mentre trobem altres grups no tan matiners com nosaltres que pugen a veure si tenen més sort i si més no ,aconsegueixen veure el que estan fent.

De baixada un cop fora del núvol a l'inici de la canal... 

Nosaltres finalment, per una neu regelada i crostosa arribem a l’aparcament de l’Orri on ens acomiadem i com és d’hora, per fer temps aprofito per acostar-me a la Vall de Gerber per veure si és factible per demà el Bassiero, tot i que la mèteo no pinta massa bona.
       Vistes des de la Bonaigua del Pallars:-S pinta millor.