11 de juny 2012

9-6-012 Son-Planes de Son- Refugi Pla de la Font-Son.

Son-Planes de Son- Refugi Pla de la Font-Son.
9-6-2012

Aquest cap de setmana, la meva activitat s’ha desenvolupat per les Valls d’Àneu convidat per en Roger i compartint la pedalada amb en Jaume, amb en Joaquim, amb en Rafa i amb en Rubèn. L’itinerari que van dissenyar, sortia d’Esterri i per carretera pujava fins a Son, tram que per sort meva va ser descartat al darrer moment per lo poc que aportava al conjunt de la ruta a part d’un desnivell extra. El circuit proposat, surt de l’aparcament a l’entrada de Son i travessant la mateixa població, va a buscar la pista asfaltada que puja fins al complex del centre d’interpretació de Natura de les Planes de Son.





Un cop arribats a lloc, de la nostra esquerra surt un camí empedrat que en forta pujada fa una marrada ajaient-se poc després però sense deixar de guanyar alçada en cap moment. La pista, ara de terra travessa els Prats del Coro i torna a guanyar alçada de forma decidida fent un parell de marrades fins arribar-se a les Portes de Breviari, on hi ha el desviament de la collada del Coro que no agafem.





Segueix cap el Plan d’Estaro i davalla cap al Clot Gran per tornar a guanyar alçada per dins del Bosc Negre on hi ha el trencall que mena al  Refugi Pla de la Font.


















La pista fins l’esmentat refugi és de pitjor qualitat, però no menys ciclable. Després de travessar una barrera que barra el pas als vehicles i un cop arribats al refugi, hom pot gaudir de les extenses i belles panoràmiques dels cims propers que pot acompletar-se ascencendint, com en el nostre cas, fins al Coll de Fogueruix 2110mts, punt més alt de l’itinerari.


















La tornada es realitza pel mateix lloc fins al Refugi tot anant a trobar el trencall de la pista principal travessant el  Bosc Negre i descendint per pista ràpida i que fent llargues ziga-zagues  davalla per l’interior de la clotada entre el Serrat de les Closes i el Serrat del Mercurí fins anar a trobar la carretera de Son a Jou que cal prendre fins arribar novament a  Son on no està de més visitar l’Església de Sant Just i Sant Pastor de Son .





















En definitiva, un itinerari assequible, bonic i molt agraït.