3 de set. 2012

26-8-2012 Montseny-Pla de la Calma-Montseny


Montseny-Pla de la Calma-Montseny
26-8-2012
Per Alex i Daniel.


Sortim del poblet del Montseny  i  per carretera baixem fins anar a trobar el trencall de Can Vila. Ja per pista anem a cercar el Mas de les Saleques i anem guanyant alçada passant per el Turó dels Freixes, el Mas del Molar i tot fent zetes pel flanc SE de la muntanya fins creuar el Collet de la Ventosa tot rodejant el Puig del Drau per sota. 











Arribem al collet del Serrat de la Creu on trobem un encreuament de camins en el que agafem el camí principal direcció Nord travessant el Pla del Ginestar, el Pla del Café, i davallant al Collet de la Teuleria tot recorrent l’extens Pla de la Calma fins al Pla de l’Estany on tornem a pujar per la Pujada de la Mel per tornar a davallar fins al Collformic. 







Un cop al Collformic sense arribar a tocar la carretera, agafem la pista que neix immediatament a la nostra dreta i on en ràpida baixada, ens endinsem en la fageda de la Cortada passant pel mas del mateix nom. 


La pista segueix el seu descens fins arribar al Bac del Molí on tornem a guanyar metres per una pista que a voltes discorre per terreny escarpat tot anant a trobar la carretera BV5301 que prenem direcció Sud fins al km17 i on agafem un trencall a la dreta una mica amagat i que no és difícil passar-se’l de llarg. Aquesta nova pista ,ens condueix al Mas de Cal Melindro per una interessant pista que ressegueix la torrentera fins anar a trobar de nou la carretera al km15 que resseguint-la, ens torna a deixar al punt de sortida.