3 de març 2013

02-03-2013 Pic Alt del Cubil


Pic Alt del Cubil
(intent)
02-03-2013


Ahir corre cuita vam decidir sortir i fer una sortida llampec a Andorra. Arribar al punt de sortida, ha estat poc més que una odissea per una petita encigalada de carreteres, una bona cua a Andorra i per que ens ha calgut passar a buscar uns esquís nous a Soldeu. Així doncs, a una hora més que poc recomanable, sortim del final de la pista dels Cortals (2070mts) i guanyem altura pel fons de la vall còmodament seguint la traça d’algú que ens precedeix. 







Prop del coll d’Enradort virem cap al SE i seguim l’evident vall abandonant la traça que es dirigeix cap a l’Alt del Griu, que no està pas en millors condicions que el Cubil. 





Pugem fins al coll (2590mts) on descobrim que el vent ha fet de les seves amb la neu fent que el descens des de el cim esdevingui perillós per les soles dels esquís ja que les roques son amagades a pocs centímetres de la superfície i que, continuar a peu fins dalt, sigui massa feixuc, per que el mateix vent que ha escombrat la neu, ha fet acumulacions que en dificulten la progressió. La pala Oest alhora està sobrecarregada de neu, i... 





Així doncs, decidim treure pells i gaudir d’un descens “Powder”