11 de juny 2013

8-6-2013 De Sitges a Barcelona pel Parc del Garraf i Collserola.


De Sitges a Barcelona pel Parc del Garraf i Collserola.
8-6-2013



Decidits de totes totes pujar a Andorra a rubricar una temporada excelsa de neu però no d’activitats que en general, val a dir ,han estat marcades per la mediocritat i les repeticions, un nou episodi de mèteo adversa ens fa desdir-nos de fer-ho. Divendres, i a pesar de que semblava que havíem de morir ofegats segons els serveis meteorològics de casa nostra, vam decidir a darrera hora, aparcar els esquís, treure les bicis i jugar-nos la a una sola carta fent la clàssica Sitges-Barcelona, en aquest cas per l’interior. Per l’activitat, després d’algunes baixes mentre fèiem el sufragi, vam quedar en el sedàs, en Roger, en Xavi i un servidor. Així doncs, dissabte, sortim de l’estació de Sitges on pel litoral sembla que surt el sol i per la muntanya..., millor no mirar doncs el cel és ben grisenc i amenaçador. Passats uns moments de dubte, ens posem en marxa i travessem la carretera C32 que ens deixa en un polígon a les afores del la població. D’allí ,pel Turó tancat agafem el GR5 i pedalem cap el Collet de la Fita entre tronades. Comença a gotejar i reculem cap al Mas Maiol on ens regalem un suculent esmorzar ciclista mentre veiem diluviar per la finestra.





Quan escampa la tempesta, ens tornem a posar en marxa i seguim per la mateixa pista fins a La Plana Novella on ens hi atansem al temple budista Sakya Tashi Ling. 





Agafem la pista que el rodeja pel darrera i anem a buscar la fondalada del Puig Servós. Ara la pista puja i s’obre camí entre Les Penyes Negres, Les Penyes d’en Romagosa i les Penyes de l’Àliga fins arribar-nos a les rodalies del Puig Moltó on ens adonem que estem seguint el track  “d’emergència” i no portem carregat el que teníem previst. 



Baixem a Begues per la mateixa pista creuant la carretera 1 km després BV2041 direcció Viladecans en una rotonda cap a l’esquerra. Passem pel nucli de la Rectoria i iniciem la baixada cap al Raval de Torrelletes on seguim per la  carretera de Torrelles travessant el poble per l’interior tot fent una passejada pel centre sense baixar de la bici. 






Ens dirigim a Sant Vicenç dels Horts creuant el Llobregat per un pont anant a petar al P.I. del Pla entre Sant Feliu del Llobregat i Molins de Rei. D’allí, camí de la cimentera, ens enfilem a Collserola cap a la Penya del Moro arribant-nos al Coll de les Torres després d’un parell de bons rampots. 






Anem cap a Vallvidrera on parem a dinar a biblioteca acompanyats per la Marta i veient que el cel s’està enfosquint per moments, decidim fer via cap al carrer Balmes i finalment cap al Poblenou.