1 de jul. 2013

23-6-2013 Caminant per la Serra del Corb i Sant Honorat

Caminant per la Serra del Corb i Sant Honorat
23-6-2013
Si ahir vam fer una petita incursió amb les bicis per la Serra del Corb, avui ens calcem les sabatilles, agafem els pals i ens anem a recorrer-la amb més deteniment junt amb la Serra de Sant Honorat ambdues enclavades a l’Alt Urgell i a les rodalies de Peramola. Fent una mica d’introducció, quelcom a esmentar d’aquestes dues grans moles, la del Corb i la de Sant Honorat amb una altura de 991 i 1061mts respectivament, i malgrat que a priori pugui semblar que son dos massissos, en realitat, son unides entre si pel coll de Mu i pertanyen a un massís rocallós conglomerat de gran bellesa i tranquil•litat ple de cingleres, canals i agulles. La idea d’avui, és fer un circuit circular en el que ens trobarem amb alguna grimpada i passos equipats amb cadenes, és a dir, un recorregut no apte per qui pateixi de vertigen en el que primer rodejarem i pujarem a Sant Salvador i després tot travessant pel Coll de Mu, flanquejarem les canals de Sant Honorat i ens enfilarem fins coronar el cim des d’on gaudirem d’unes espectaculars panoràmiques.




 I per fer-ho, sortim de l’hotel Can Boix, a les afores de Peramola rodejant-lo i passant pel costat d’una gran bassa que hi ha a la part del darrera on trobem que el camí es bifurca, el de la dreta condueix a Sant Honorat i el Clot de la Font Viva, que és per on retornarem i el de l’esquerra cap a la Roca del Corb. Així doncs, agafem el de l’esquerra, un corriol ben fressat que en moderada pujada s’enfila per una roureda que ens deixa al Coll de Quatre Camins on agafem la pista cap a la dreta que mena sota la base de l’Agulla del Corb on enllacem amb una nova pista. 



Passem per sota una casa emplaçada sota una balma i resseguim el camí rodejant la mola arribant al trencall amb un indicador cap a l’esquerra que prenem i que fent una fàcil grimpada, ens deixa al cim de Sant Salvador on veiem el de la Roca del Corb i davant nostre la Mola de Sant Honorat amb les seves canals i cingleres i traspassant-la, la generosa cornisa per la que caminarem després. Dalt de Sant Salvador, ens arribem a les restes de l’ermita sense teulada però que encara conserva les parets i l’absis.,diuen que la més petita de les ermites romàniques a casa nostra i al costat, i separada per un tallat, l’Agulla del Corb. 






Desfem camí i ens en tornem al camí principal en direcció N cap a l’Obaga. Trobem el trencall cap al Coll de Mu, però nosaltres seguim pel camí ample rodejant la Roca del Corb. Trobem un passamà fet amb una cadena que travessa la feixa fins trobar la casa del Corb, ubicada com l’anterior en una balma i de la que es te constància que va ser habitada fins principis del segle XX. 







El camí es fica ara en un bosquet i va a petar sota l’Agulla del Corb retrobant el camí principal que prenem de nou fins anar a trobar el trencall del Coll de Mu (876mts), per dirigir-nos ara,  cap a les Moles de Sant Honorat. Travessem el coll en tota la seva longitud i anem a buscar la banda dreta de la Roca Llarga per anar a trobar un nou passamà on iniciem el flanqueig del  massís tot traspassant impressionants canals i rodejant les agulles en el que podria assegurar que és un dels trams més bonics de l’excursió. 









Resseguim canals i contraforts penjats direcció E. amb l’ajut de fites i d’un camí força fressat per finalment, saltar a la vessant soleia, on el paisatge s’ajeu i canvia radicalment. 






Amb tendència de baixada, anem  a trobar el camí que puja de Can Boix cap a Sant Honorat pel Clot de la Font Viva. En la cruïlla, agafem el corriol de l’esquerra que en forta pujada ens deixa en una pista que seguim en pujada fins trobar un nou corriol que ens ajuda a superar els darrers metres fins arribar-nos al cim on s’hi troben les restes de Sant Honorat. Un cop dalt, paga  la pena resseguir la cinglera per tots els seus vessants i badar amb les panoràmiques que se ens obren al nostre davant amb les canals i cingleres que ens envolten. 














Iniciem el retorn i anem baixant pel mateix camí fins a la cruïlla on prenem corriol que per dins del bosc, ens retorna direcció a Can Boix anant a trobar el torrent on hi ha el clot de la Font Viva. 



Ens arribem fins a la font torrent amunt seguint una canalització d’aigua i retornant pel camí principal, ja al punt de sortida en una interesantíssima ruta en la que ens hauria calgut pujar al cim de la Roca del Corb per posar la cirereta.  
...encara que la vam posar gaudint del foc de la nit de Sant Joan!