13 de gen. 2014

11-1-2014 Coma del Forn (2682mts)

Coma del Forn (2682mts)
11-1-2014



Sense saber encara com ens ho hem fet avui per arribar tan tard a Tavascan, ens posem els esquis a tocar de les 12 en un dia escandalosament calorós i primaveral per ser a principis de gener. Decidim que donades les circumstàncies i l’hora, no complicar-nos l'existència fent experiments i fer una sortida ràpida sense complicacions per pendents i relleus amables. Així que ens decidim per un vell conegut, la Coma del Forn. Sortim del Refugi de la Pleta del Prat a 1700 mts.  En direcció nord remuntem el torrent de Mascarida per les pista de esquí de la petita estació de Tavascan fins a al Pla de Meli (2207mts). Aquí fem un gir cap a la dreta per endinsar-nos per la Valleta de Mascarida remuntant pel damunt del torrent uns 100m de desnivell més amunt, arribant-nos a la Pleta de Gavàs. 




Seguim direcció oest fins als estanys de Mascarida i del Diable (2329mts) i al coll girem cap al nord travessant els estanys de Mascarida de Dalt on ja visualitzem el cim de la Coma del Forn que en vàries llaçades assolim amb facilitat i des d’on podem gaudir de molt bones panoràmiques sobre Sant Maurici. 















Fem la transició de pells i iniciem el descens tot anant a cercar la millor neu que trobem primavera, a les solanes, i crosta a les obagues.