13 de gen. 2014

12-1-2014 Port de Tavascan

Port de Tavascan
12-1-2014



Després pujar a la Coma del Forn i de fer nit a la Pleta del Prat, avui diumenge, ens dirigim cap a les bordes de Quanca (1400mts) on aparquem el cotxe. 

Ens pengem esquís a l’esquena i resseguim la pista  cap a la Pleta Palomera (1700m) amb bones vistes cap a l’oest sobre el Montoroig. Enfilem, ja foquejant fins trobar neu continua cap als 1500 metres fent una petita encigalada per dins del bosc doncs encara teníem el xip de quan vam anar a fer el Montroig i el Ventolau la darrera vegada que vam estar a la vall, per sort ens adonem aviat de la pifia i posem ràpidament solució cap a la traça correcte. 





Ens arribem a la Pleta Palomera i seguim la vall cap a la capçalera remuntant la pala que queda a la dreta del Riu del Port sortint al damunt de l’Estany Xic.





Travessem pel bellmig l'estany del Port que malgrat la forta calor que fa avui , encara roman glaçat i ens dirigim cap a la petita canal que puja cap al Port de Montarenyo que evitem al estar malmesa per la calor i les pluges. Seguim direcció al Port de Tavascan, per anar a trobar el camí normal per guanyar les fortes pales cap al cim de Montarenyo lloc on de sobte, malgrat el risc d’allaus 2 marcat per avui la muntanya ens obsequia amb una lleu pluja de projectils en forma de tupides boles de neu que es precipiten de la part alta convertint l’accés en una veritable bolera. Amb aquest panorama, ens desdim de fer cim i decidim pujar al Port de Tavascan (2216mts) i donar per concluida l’ascensió. Ens prenem el nostre temps tot fent uns ganyips ,treiem pells i ens llencem port avall gaudint d’un descens per neu primavera que es deixa treballar força bé.