13 de febr. 2014

12-2-2014 Pedraforca EdeM (2497mts)

Pedraforca EdeM (2497mts)
12-2-2014



Després d’un horrible cap de setmana tancat a casa per problemes de salut (...i dels que encara no he fet net), dimarts, vaig decidir que si o si dimecres sortia. A l’escapada es va afegir en Sergi  que va acceptar de bon grat la proposta de fer el Pedraforca amb esquís, un cim que se em resistia i em feia especial il·lusió, ni que fora un cop a la vida pujar-lo amb els esquís ja que l’he caminat, escalat, i tan sols em mancava foquejar-lo. Així doncs, avui dimecres , en un dia d’allò més anticiclònic, sortim camí del mirador del Gresolet, de l’àrea de picnic ,aproximadament a la cota 1450. D’allí neix un camí evident que per dins del bosc condueix ,directe ,a la base de la canal de la tartera. Esquís a l’esquena, superem  uns 200 metres de desnivell fins arribar a una esclarissada del bosc on ja trobem la suficient continuïtat i gruix de neu per fer pells.



 Trobem un grup que ens precedeix i ens afegim en romeria. Calcem les fustes i comencem a pujar per guanyar l’inici de la canal anant a cercar un petit corredor a la dreta per evitar l’allau que complica el pas per l’esquerra. 




 Remuntem les sostingudes pales encaixonats per les parets dels dos pollegons per neu encrostrada al principi i dura al final, just quasi el pendent és més acusat, fins arribar a la collada de l’enforcadura lloc on tornem a descalçar els esquís. 








Allí direcció oest, trobem una petita canal que va eixamplant-se mentre nosaltres ens decantem a l’esquerra per anar a guanyar la cresta cimera i fer el cim del Pollegó Superior (2497mts) en un ambient totalment alpí.












 Desfem camí recollim els esquís i ens llencem canal avall en un primer terç de bona neu i la resta encrostada fins arribar al bosc on el poc gruix de la neu sense transformar i les pedres han fet que tornem a penjar esquís a l’esquena. 












Malgrat això, -Gran jornada d’esquí de travessa en bona companyia a un del cims més emblemàtics a casa nostra!