21 de febr. 2014

20-2-2014 Cap del Verd (2288mts)

Cap del Verd (2288mts)
20-2-2014

Amb en Ramon feia mooooolt de temps que no sortíem plegats i vam decidir de no deixar passar més temps. Com sap com m’agraden les rareses hem va proposar l’ascensió al Cap del Verd ,una simpàtica muntanya a cavall entre el Berguedà i el Solsonès .


Ens arribem al punt de sortida des de la pista que mena de Gósol a Tuixén, molt més amunt del que pensàvem, doncs creiem que posaríem esquis a l’ermita de Santa Margarida. Aparquem en un marcat revolt esclarissat pel Tallafocs de la línia elèctrica, al Torrent dels Reguerons (1565mts). Allí mateix calcem esquís i fem una agradable remada per la pista, amb neu contínua, gaudint de les bones vistes que ens ofereix, sent aquesta una privilegiada balconada sobre Gósol, el Pedraforca i La Gallina Pelada. 


Fem uns 3000mts ens els que superem aproximadament  250 metres de desnivell fins anar a trobar en un revolt  El Torrent Fosc que en el que ens sorprèn, malgrat les nostres expectatives, una neu molt enganxosa durant tota la pujada que força redreçada, ens obliga a tirar pel dret ja que se ens fan uns pans de neu increïbles que ens impossibiliten fer ni tan sols una sola volta maria. 





Un cop ja fora del Torrent, sortim al Coll dels Belitres (2120mts) i en direcció est, ens arribem per neu primavera fins al cim del Cap del Verd,un bony de 2288 metres d’alçada alhora que un fantàstic mirador sobre la Vall de Lord i del Port del Compte i des de el que albirem les serres del Cadí, Montgrony, Montseny, Sant Llorenç del Munt, Montserrat... 














Pel descens ,desfem el camí de baixada cap al  del Torrent on hem xalat de valent amb la neu que si de pujada ha estat infernal, la baixada ha estat espectacular tot i que en els girs es feien ones bones patates de neu primavera. 



















Una simpàtica matinal d’aquelles de dinar a casa.