16 de febr. 2014

15/16-2-2014 Intent al Cim de la Creu de Colomers.

Intent al Cim de la Creu de Colomers.
15/16-2-2014


Aquest cap de setmana ens ajuntem una bona colla en una sortida social del CEC amb l’intenció, malgrat les pèssimes previsions meteorològiques ,de pujar al cim de la Creu de Colomers (2900mts).

Dissabte:
En un dia rúfol i trist, sortim de l’aparcament del Balneari (1486mts), i remuntem camp travessa fins arribar-nos a la presa de Cavallers (1782mts).










 Superem el barratge i pel marge esquerre de l’Embassament de Cavallers, ens dirigim per terreny incòmode, alguns cops escombrat per les allaus ,cap a la Pleta de Riumalo. 















Allí tombem direcció est, i anem a trobar el pont de fusta que creua el riu Riumalo.  






Amb ja molt poca visibilitat ,i sota una feble nevada i sacsejats per algunes ràfegues de fort vent, continuem superant les grades de Les Llastres de la Morta en direcció noroest, i ens arribem al refugi Ventosa i Calvell (2220mts) ubicat al damunt de l’Estany Negre i al raser d’un esperó del les Agulles de Travessany, que avui, pel damunt seu, s’alcen fantasmagòriques. 





Diumenge:
S’ha passat la nit ventejant i nevant. Tot i que tenim malastrugança, matinem seguit el pla previst i veiem que el panorama és del tot desolador doncs la boira fa que la visibilitat esdevingui gairebé nul·la, així que malgrat que hi ha ganes, desistim de fer cim i decidim recular cap a la vall, tasca que ajudat’s pel GPS se ens fa menys feixuga ja que la poca visibilitat dificulta enormement llegir el terreny.












Malgrat no haver fet cim, ha estat una bona ocasió per retrobar vells companys i fer noves coneixences. 
I el cim.... ,altre cop serà!


Per cert, A-l·lu-ci-nant!!!.... Els refugis del CEC no fan el descompte als federats FEEC / FEDME i tan sols l’apliquen als socis del club !?! que se sàpiga...

I la Piulada de l'Anna: miscel·lAnna