3 de febr. 2014

2-2-2014 Pic de Setúria

Pic de Setúria (2519mts)
2-2-2014


Amb meteorologia incerta, dissabte tarda-nit ,fem via cap a Andorra plovent a la pujada i nevant ja un cops arribats a Andorra. Diumenge es lleva rúfol, ventós i segueix nevant. Vist el panorama meteorològic, malgrat les previsions que assenyalen una millora del temps cap al migdia, rebaixem les nostres pretensions i decidim fer quelcom més assequible per un dia tal com el d’avui. Ens dirigim al Coll de la Botella (2075mts) on calcem esquís però sense posar pells aquest cop, doncs d’entrada,el nostre itinerari, s’inicia amb un descens de -200 metres pel Bosc de la Font Roja en direcció Oest cap a les Bordes de  Setúria (1850mts). Un cop som al fons de la vall, travessem el Riu de l’Espluga muntem pells i ens acostem a les bordes on ens cal superar una pala per anar a cercar la que queda més elevada. 


D’allí, obrim traça anant a buscar el  Barranc de l’Andorrana, que travessem per anar a sortir a la pala  que mena al Port de Cabús (2306mts), pala que superem després de 400 metres de suau pujada. 








Un cop arribats al coll, seguim cap a l’Oest per anar a trobar la Font del Port de Cabús  des d’on, tot rodejant el Setúria pel bosc ens arribem a una esclarissada amb una nova ample pala. 



Amb algunes llaçades la remuntem direcció sud - est fins arribar-nos al coll entre el Pic de Setúria (2519mts) i el de la Bassera (2696mts). 









Tombem a l’esquerra i uns metres abans de les roques, en condicions de fort vent, descalcem esquís i assolim el cim. 







Recuperem les fustes i per una neu pols que fa xalar d’alló més, baixem tot desfent camí fins les Bordes de Setúria. 



















Creuem de nou el Riu de l’Espluga, muntem pells de nou i travessem la Serra de Meligar per baixar tot seguit als Plans de la Vaquerissa (1909mts) on fent drecera pel bosc, retornem al punt de sortida.





Fotos:Marta i Daniel.