13 de maig 2014

10-5-2014 Diente de Alba (3120mts) y Muela de Alba (3111mts).

Diente de Alba (3120mts) y Muela de Alba (3111mts).
10-5-2014


Repetim vall. Dissabte ens llevem amb l’intenció d’anar al Perdiguero fent la clàssica volta per Remuñe i Lliterola, però no acabem de tenir-ho massa clar doncs des de l’aparcament dels Llanos de l’Hospital , dona la sensació que el porteig serà majúscul doncs la neu ha reculat de manera notable. També la méteo  parla quelcom d’un empitjorament després del migdia així que decidim assegurar-nos el tret  tot pujant per Paderna al Cordier. Així doncs, prou matiners sortim des de el primer aparcament dels Llanos de l'Hospital esquís a l’esquena calçant just després de la primera rampa de la pista. Direcció sud, anem enfilant seguint les congestes cap als tubs de Paderna que superem amb gran facilitat aquest cop gràcies (o per culpa segons es miri,) a l’inexistent regel nocturn. 








Seguim parcialment l’itinerari la ruta del Pic d'Alba però amb tendència est per anar a trobar el Coll d’Alba. Un cop quasi a la seva base, ens tempta enfilar-nos al Diente i la Muela de Alba així, tancant la trilogia dels tres pics d’Alba.








Remuntem la centena de metres que ens separen del petit collet entre el Diente i la Muela  on ens trobem al Carles ,la Montse i en Jordi que ja baixen doncs encara han estat més matiners que nosaltres. 

A una trentena de metres, descalcem esquís i continuem a peu doncs a partir d’ara cal barallar-se amb la roca. Fem la grimpada sense major dificultat (això si, amb un pati interessant) i assolim el cim del Diente i on ens adonem de la munió de gent que ens ve al darrera.  Ens encaminem cap al cim de la Muela , que fent-lo pel cordal té la seva miga. 













Anem a recollir els esquís i ens hi llencem pala avall per una neu que a vegades costa negociar, però que sense intentar fer massa floritures, es deixa fer i que va millorant quant més baixa la cota fins que arribem finalment a la pista.


Fotos: Olga, David i Daniel.