11 de febr. 2015

8-2-2015 Backcountry als Rasos de Peguera.

Backcountry als Rasos de Peguera.
8-2-2015


Tot evitant el vent que hi ha previst per avui al Pirineu i després de veure ahir des de el Port del Comte que als Rasos encara s’hi conserva força neu i d’una qualitat excel·lent als boscos, hi tornem aquest cop amb els esquís.  Sortim de l’aparcament del Collet de Catllarí o Coll de la Creu segons toponímies (1892mts) i ens hi llencem per la pista dels Rasos fins al límit esquiable al Tossal (1735mts). 








Posem pells i remuntem per la mateixa pista uns 900 metres fins anar a trobar el trencall d’una pista que no va a enlloc. Al final de l’esmentada pista barrada per uns grans rocs, fem una Diagonal i per dins del bosc anem a trobar la pista al Pedró que resseguim direcció nord fins trobar una nova cruïlla. Abandonem la pista principal i continuem per la de la dreta que hi puja cap als Rasos de Dalt i que ràpidament abandonen per pel mig del bosc i una neu pols escandalosa ,tallar camí cap als Rasos de Dalt per evitar la gran marrada que fa la pista. Un cop als Rasos, la neu desapareix al coll tot i que podem seguir esquís als peus pel prat herbat fins retrobar-la immediatament. 



 Tornem a introduir-nos al bosc, sempre amb rumb est fins assolir el Pedró (2077mts) en el que hom s’adona que ha arribat gràcies a la senyera que el culmina ja que aquest cim queda amagat pels arbres. 


Un cop dalt, treiem pells i ens hi llencem en direcció sud cap al Coll de la Creu del Cabrer (1971mts)en una entretinguda però no més divertida baixada sortejant els arbres per entre dins del bosc.  


Un cop a l’ampli coll, tenim al davant la pista d’esquí que mai va arribar a funcionar tot i que nosaltres evitarem pujar-la optant per fer-ho pel mig del bosc arrecerats del vent que malgrat no bufa massa, és molest. Ens arribem a la carena i tombem cap al Sud-est anant a trobar el Vèrtex geodèsic dels Rasos de Baix (2057mts) que queda amagat dins del bosc. 



Seguim per la carena fins arribar a una esclarissada i pel bellmig del bosc baixem per una coma colgada per abundant neu pols fins sortir-nos en arribar a cota de la Collada dels Rasets (1945mts). Aquí si que la neu ha reculat força des de la darrera vegada que hi vaig estar. Toca carretejar esquís a l’esquena per  travessar tot el Pla de la Bassa fins al bosc on per una suau pujada assolim el cim de la Roca d’Auró (1990mts) inconfusible per les seves antenes. 





Un cop dalt i després de gaudir de les vistes sobre mig país, ens hi llencem altre cop cap al Pla de la Bassa en direcció nord-oest fins retrobar la pista de raquetes que torna a les antigues pistes d’esquí. 





Remem per la pista en lleugera pujada fins trobar un trencall a la dreta que per una bonica pista ens puja fins dalt del telesquí de Les Collades (2050mts) des d’on ens hi llencem per l’antiga pista del Telesquí fins al Coll de la Creu.