1 de març 2015

14-02-2015 Saullé o Pico Cerler

Saullé o Pico Cerler
14-02-2015


Malgrat les pèssimes previsions meteorològiques per avui, ja teníem la logística activada per pujar a la val de Benás aquest cap de setmana ja que un de nosaltres havia de venir via Saragossa i l’altre des de la Franja. Malauradament aquestes males previsions, s’han anat acomplint fil per randa fins i tot avançant-se a abans de migdia que se ens ha vingut al damunt en forma de precipitacions de neu i mala visibilitat esvaint tota possibilitat de fer les ascensions que dúiem al cap i tant sols deixant-nos fer i mig a les palpentes, un modest Pic de Saullé més conegut com a pic de Cerler des de l’aparcament de l’Ampriu per que la opció des  del mateix Cerler, també era inviable amb esquís. Les altres opcions clàssiques de la zona tals com Castanesa, Pasolobino i Gallinero han estat descartades ja d'entrada per poca innivació ja que calia carretejar esquís a l’esquena durant tanta estona que no pagava la pena ni tan sols agafar-los. Tampoc motivava la resta d’opcions que comportaven l’haver de pujar íntegrament per dins les pistes d’esquí cosa que aquesta temporada ja hem fet alguns cops i sincerament no ens venia de gust gens ni mica. Així que hem acabat fent el que hem acabat fent en una temporada que de moment brilla per lo escadussera que està sent. En fi...., La ressenya d’avui s’explica ràpid.   
Des de l’aparcament de l’Ampriu (1901mts) anem a trobar l’inici del remuntador de l’Ampriu i comencem a pujar tot resseguint una difusa pista de La Olla cap a la Solana que puja al coll (2283mts). 















Virem cap al nord tot travessant un petit bosquet de pins negres i seguim per la llomada fins assolir el cim (2409mts). 








Pel descens ,som conservadors i retornem per les nostres mateixes traces sota la feble nevada i la mala visibilitat que ens ha acompanyat durant l’ascensió.








...Al menys hem pogut dir si més no que hem tret els esquís de la funda.