4 de març 2015

28-02-2015 Intent al Puigpedròs

Intent al Puigpedròs
28-02-2015



Tots els astres apuntaven a bona méteo per dissabte tot i que elevat risc d’allaus. Objectiu ,Puigpedrós (2911mts) i no complicar-nos la vida tret de l’aproximació a Malniu que no es pot fer en cotxe. A Meranges (1525mts) avui en som una bona colla del club tot i que nosaltres anàvem per lliure. Des de l’aparcament es veu borrufa dalt dels cims malgrat que els butlletins deien que l’episodi de forts vents havia acabat (!?!) tot i que ja hi comptàvem amb ràfegues de vent de 20-30 màxim per avui. 

Després de la kilometrada decidim tirar cap amunt i arribar fins on arribem. Del cotxe i per tandes, la gent va sortint d’una mica més a dalt de l’església de Sant Sadurní  esquís als peus. Iniciem la pujada per la pista dels Solanels, a la Riba dreta del torrent de Comaestret. 


La resta de companys prenen el desviament al refugi de Malniu però naltres seguim cap a l’estació de captació aigües amb intencions de fer una gran diagonal per pala fins al Roc de la Cadena per anar a trobar allí la pista. 


Creuada la pista a l’altra banda estan els nostres companys. La nostra opció ha estat menys feixuga... Seguim dels traces del camí balitzat com a 117 que va pujant pel Clot de la Cortinella abandonant el sender per anar a caçar la pista fent una diagonal. Seguim pista amunt i ens arribem a Malniu (2138mts)on ens reagrupem per enfrontar-nos a la segona part de l’ascensió. 




Anem a cercar el Serrat de les Perdius Blanques on el vent ja es comença a fer notar de valent  fins la Tossa on ja és del tot insuportable. 



Decidim de treure pells i girar cua cap a Malniu on no es rep tant com a dalt. Un cop allí i després d’intercanviar impressions entre els distints grups que avui teníem com a objectiu el Puigpedrós i de veure que ningú no ha arribat dalt i que tots els que ho hem intentat hem acabat per girar cua, donem per conclosa l’activitat i comencem a descendir també per tandes sent nosaltres qui en principi tanquem el grup. Anem a trobar les traces del PR117 sent la baixada per dins del bosc fins a Meranges un continu gaudi de girs entre els arbres. Llàstima que no hagi fotos, esperem que aviat l’Elies editi el vídeo...