29 de maig 2015

24-05-2015 Gorgues de la Riera del Carme.

Gorgues de la Riera del Carme.
24-05-2015

Avui dia d’eleccions municipals arreu, decidim fer una escapada matinal a aquest ràpid i divertit barranc de l’Anòia que encara no coneixíem. Per accedir-hi ,des de el petit nucli de Santa Càndia, aparquem en un descampat al costat de l’església. D’allí, a peu, continuem per la pista que baixa fins a la riera sense arribar-ne ja que trobem un camí a la dreta amb una tanca vermella que creuem seguint pel camí paral•lel a la riera uns 25 minuts aproximadament fins trobar l’entrada al barranc pel camí, sender des de fa una estona, en el punt que passa al mateix nivell que la riera i on més amunt fa un petit barratge. 


-Compte amb no agafar com nosaltres un sender amb una fita que baixa cap a un camí ferrat amb una sirga. Ja no porta enlloc!


El barranc comença immediatament amb uns ressalts i un ràpel de 10 metres que podem evitar fent  dos senzills salts de 4 i 5 metres. 


 Avancem per un passadís que desemboca en una part més oberta amb un ressalt i un tobogan per l'esquerra que sobre una badina baumada. Val a dir que la llera de la riera és terriblement fangosa i l'aigua es torna tèrbola amb qualsevol petit moviment.










 Continuem seguint per un nou passadís nedant per una profunda badina fins arribar a l'únic ràpel obligat ,de 9 metres. 



 A continuació, cal grimpar per l'esquerra orogràfica per arribar a una lleixa des de la qual saltar al següent toll (10 metres). Segueix un nou salt d'uns 6 metres o 8 si el realitzem des d'una cornisa a la dreta. 

 Dos tobogans petits posen fi a aquest descens. El retorn és evident per un sender que surt a l’esquerra i que en pocs minuts ens retorna a l’aparcament.




Més info a Barranquismo.net