24 de maig 2011

24-5-2011 L’acampada dels Indignats…

Avui no toca parlar ni de desnivells, ni de corriols, ni de parets, ni de cims nevats. Avui toca parlar d’un altre tipus de paisatges ,dels paisatges de les persones, de la gent, dels indignats.
Fa dies que passo pel davant de la plaça Catalunya, sempre amb presses i avui, en sortir de la feina ja no me n’he pogut estar de fer un tomb i capçar l’ambient que s’hi viu a l’acampada. Després de passejar una mica per entre les carpes, paradetes i col·loquis improvisats, no cal ser cap llumbrera per adonar-se que aquesta manifestació és el reflex del malestar de la gent per la incompetència del sistema tal com està muntat, del desencís per la classe política, per la economia, pel medi ambient. Del reflex d’una societat que ens arrossega al consumisme insostenible de la obsolescència, al canibalisme social on l’estat patriarcal exerceix el paper de ser  el nostre pseudoprotector mentre ens sagna i les multinacionals controlen les nostres vides. De fet, penso que ara som més infeliços que mai doncs vivim en un sistema que esdevé estressant, repressiu, ultraracional que ens ha donat unes falses llibertats que poc a poc ens va minvant i on l’individu no és res més que un consumible més de tot l’engranatge. Alguna cosa es respira en l'ambient, aquestes revoltes verdes i pacífiques són un símptoma d'aquesta malaltia social que patim, un crit de malestar i fins i tot ja, de desesperació, una senyal de que hem de començar a pensar seriosament en buscar on és que grinyola tot el mecanisme i buscar la manera de com podem solucionar tot plegat i de com hem de fer per canviar aquest món.
No se si d’aquestes manifestacions en sortiran grans solucions, però si que son el senyal inequívoc de que alguna cosa està canviant. Espero que això no sigui només una guspira i esdevingui en quelcom més profund i més estructural.
Hortet urbà


La gent, els autèntics protagonistes





Ambient


Personatges


No ens faran callar


David vs Goliath?


Ambient

+Ambient




No ens rendirem

Relax..

Vesping.... No me n'he pogut estar.
 

Relax sota la font 
    

Un de tants fòrums...



En Quico Pi de la Serra, amb la causa...


Estesa de pancartes


Carpa de Massa Crítica




Personatges...


+Personatges...


...amb un parell de pebrots!


Dient la seva.


Resistècia Pacífica


Bunyol de panflets


La biblio...no és necessari carnet.


Darreres hores del dia a la Plaça Catalunya


Movilitzacions paral·leles per arreu.


Per pebrots...

Quanta raó que tens...