6 de des. 2013

04-12-2013 Tuc de Bacivèr

Tuc de Bacivèr
04-12-2013



Després de les copioses nevades al Pirineu fa un parell de setmanes, aquest cop decideixo apostar per un valor segur i pujo sol a l’Aran avançant-me a la gentada que pujarà pel pont de la Puríssima .No massa matiner però, (i això ja comença a ser un mal costum) m’encamino cap a la Vall de l'Arriu Malo amb un possible Tuc de Marimanha o un Tuc de Bacivers que sempre son valors segurs ja que donada l’hora i la calor que fa millor no fer experiments. Surto del pàrquing d’Orri (1864mts) i direcció est, enfilo la vall que queda entre la Montanha de Baqueira i el mateix Bacivèr per un passadís a l’esquerra del fons de vall de l’Arriu Malo que m’endinsa en boscos de pi negre colgats per una gran quantitat de neu. Avanço per una zona més planera i oberta sense bosc que travesso en direcció oest anant guanyant alçada per diversos replans.



Quan soc als Llacs de Naut Baciver, vaig a buscar la pala del Còth deth Clòt de l’Os i remunto direcció nord fins arribar a la gran cubeta formada pel Tuc de Saumet, el Bacivèr i el cim del Còth deth Clòt de l’Os faig varies llaçades cap al  Tuc de Bacivèr (2642mts)arribant al coll (2583mts)i tombo per la carena direcció nord-oest fins fer cim i des d’on es pot gaudir d’una excel·lent vista de la part nord de la Val d’Aran i dels propers circs de Bacivèr i Clòt der Os. 












Trec pells i m’hi llenço per la temptadora pala somital del Bacivers on trobo una neu pols de molt bon fer anant a buscar el final de la carena del Tuc de Saumet. Descendeixo una mica per desprès flanquejar cap a l’oest per anar a buscar les pales que surten a les pistes de l’estació d’esquí trobant alguna que altre interessant canal ben carregadeta de neu pols.