31 de des. 2013

29-12-2013 Puig del Pam pel Roc d’Aude i el Mont Llaret.

 Puig del Pam pel Roc d’Aude i el Mont Llaret.
29-12-2013



 Avui ens acostem a l’estació d’esquí de Les Angles amb intencions de fer una ruta circular que transcorre per rasos oberts, zones boscades, pendents moderats i passejades per pins per entre la vall de la Balmeta i la Lladura i que ens pujarà al Roc d’Aude (2325mts), al Mont Llaret (2376mts), baixant a la Cabana de La Balmeta (2114mts) per finalment assolir El Puig del Pam (2480mts). Des de la part alta de Les Angles, a la Serra (1840mts) ens acostem als espai nòrdic de Balcère fins arribar-nos al nucli de Les Jacetes.

 Allí remuntem la pista de Paillissous fins dalt del mateix cim del Roc d’Aude on gaudim de les vistes sobre el Capcir i el barratge de Matamale. 


 Seguim en direcció nord-oest per l’extens altiplà que constitueix el cim i ens dirigim cap a un petit monticle rocallós coronat per una creu de fusta, el Mont Llaret, amb extenses vistes sobre el llac de les Bullosses, el Carlit i els Perics.



















 Comencem a descendir en direcció nord-oest per entre clarianes de bosc de pi negre fins arribar a la Cabana de la Balmeta ,situada a l’ampla collada que fa de divisòria entre la Cerdanya i el Capcir. 












 Ara, en direcció nord-oest, remuntant el Rec dels Perics, anem cap a l’est a cercar el llom occidental del Pic del Pam ascendint per terreny ample i amable de suaus pendents de la serra dels Alarbs pel planer llom fins assolir el cim amb bones panoràmiques  de la Serra de Madres, que limita el Capcir per llevant i els llacs de Camporells. 













Per al descens, donada la poca visibilitat i el lamentable estat de la neu, decidim baixar desfent camí fins a la Cabana de la Balmeta fent via a l’est internant-nos dins del bosc direcció a l’Estany de la Balmeta. Seguim per dins del bosc pel costat del rec on la traça, en un entretingut descens, va enllaçant les escasses clarianes fins anar a trobar la pista de fons de la Font Grossa que no abandonem i resseguim durant uns 3 kms fins trobar  el punt de sortida.