6 de des. 2013

05-12-2013 Tuc d’Horno

Tuc d’Horno
05-12-2013



Després de la sortida d’ahir, com avui també vaig sol, busco fer una foquejada amb bona orientació ,doncs les allaus han fet estralls a les cares sud, que no sigui massa compromesa i en un entorn atractiu .No em costa massa triar el Tuc d'Horno, un cim que encara no he visitat i que està situat entre la vall del Port de Vielha i la Vall del riu Nere formant un petit circ amb el Tuc de Montanero i sent, amés, una bona alternativa als més que repetits Tuc del Port de Viella i Montanero. Per accedir, cal seguir el mateix itinerari cap al Port de Vielha passant per la cabana deth Pontet i creuant el barranc pel pont. 




Un cop superat aquest, cal remuntar un contrafort just al davant anant a cercar per sota de la barrera rocallosa els plans de Montanero direcció nord i que ens apropa al pla del circ lacustre per després, rodejar pel sud la base del Tuc d'Horno i enfilar-se al coll que queda al sudoest del cim. 





 Des de aquí, es pot remuntar  esquis als peus, l'aresta fàcil i de bon fer fins arribar al cim del Tuc d'Horno (2383mts).



Pel descens, es pot desfer camí fins al coll o bé llançar-se cap a la cubeta segons estabilitat del mantell i baixar en línia recta a la vall. 






En resum, una bona jornada d’esquí de travessa amb bona neu fonda i seca a les obagues, i un xic encrostada a les solanes .