22 de des. 2013

21-12-2013 Tuc dera Pincela (2546mts)

Tuc dera Pincela (2546mts)
21-12-2013



Després de la foquejada express d’ahir, avui farem quelcom amb més cara i ulls. Per l’activitat ,se en afegeix un nou company, en Nemo deCasa Peru de Bagergue. Sortim des de les darreres  cases de Bagergue (1419mts), descendint cap al riu Unhòla per la pista asfaltada al Còth de Varradòs remuntant per ella riu amunt tot travessant fins un parell de torrenteres que creuen la pista fins arribar a un gran pla. El recorrem al llarg fins trobar un pont que creua el Unhòla per la borda de Lana. 




Un cop creuat el riu, remuntem pel torrent de Moredo per finalment, fer vessant en diagonal cap a la dreta fins a arribar a un petit serral on ens trobem la pista del Còth de Varradòs entrant al Pla de Moredo, i des d'on és visible la Cabanya de Moredo. 









Des d'aquest serral, abandonem la pista immediatament tot tombant a l'esquerra per introduir-nos en una vall que en direcció est puja cap al Tuc dera Pincela, ja visible al fons. 



Seguim guanyant altura per la banda esquerra de la vall fent marrades fins arribar-nos a la Colhada des Clòts de Monnàs(2398mts) , ja al peu del Tuc dera Pincela. Des d'ací anem cap a la dreta per assolir el cim del Pincela (2546mts) per la pala sud, ja que el pas cap a l’oest està molt carregat i inestable i la pala, tret d’unes rimaies antigues que la flanquegen en part, sembla més estable. Fem esquís als peus fins on ens és possible i acabem al cim gramponejant. 





Des de dalt tenim bones vistes dels cims propers i del parc que ens fan xalar una bona estona fins que arriba l’hora del descens que fem generalment pel mateix itinerari de pujada ja per una neu un xic endurida als llocs que ha transformat.