1 de nov. 2014

Via Sol-Solet (Montserrat Sud - Miranda de Can Jorba)

Via Sol Solet
(Montserrat Sud - Miranda de Can Jorba)

Avui ens venia de gust llevar-nos més tard tot i que teníem decidit d’anar a fer via llarga. Com tampoc teníem massa ganes de complicacions, ens hem decidit per fer l’arxirepetida Sol-Solet de la Miranda de Can Jorba de Montserrat. Després d’una mica de volta per les pistes i urbanitzacions ens arribem a Can Jorba ,deixem el cotxe, esmorzem una mica i ens dirigim cap al peu de via a la paret després de fer unes quantes acrobàcies per dins del barranc de la Canal del Joc de l'Oca. Un cop hi som, ens ho prenem amb la calma doncs tenim tres cordades pel davant i un altre que s’estan preparant per començar, ja se sap el que passa quan es va tard....
La cordada que ens precedeix van moooolt lents i decideixen d’abandonar tot just a la primera reunió, perfecte! Enceto el primer llarg mentre veig com la primera cordada estan acabant el darrer llarg. Arribo a la reunió i m’espero a que retirin la seva corda la cordada que abandona. Així que, el temps de muntar la nostra i a pujar lleugers, que anem tard. Sense perdre temps sortim amb tendència diagonal cap a l'esquerra, per continuar després recte per una placa amb la roca força polida uns 30mts tot això sense superar mai el IV+.

El segon llarg, segueix recte cap amunt progressant per una agradable placa amb molt bona roca. (25 mts IV).

El tercer llarg és de 35mts i IV+ una mica caòtic però ja que fa mica de ziga-zaga per la paret.

Quart llarg: (20mts IV). Des de la Reunió, flanquegem cap a la dreta per anar a buscar el principi d'un petit esperó. Cal pitjar l’accelerador més encara, la veritat és que hem començat tan tard que ja comença a ser una hora bastant poc prudent per estar penjats encara en una paret doncs a més, veiem com cada cop la boira que baixa per la canal es va tornant més i més densa.




Cinquè llarg: sortim recte fins a la base del sostre. La reunió és força ample i còmode. La via l'evita per l'esquerra anant a buscar una mena de contrafort i un cop superat, anem a trobar la darrera reunió que es troba en una rampeta. (35 mts. III).

Sense perdre temps per a celebracions, muntem el primer ràpel que esdevé força espectacular doncs és gairebé del tot volat baixant els altres dos còmodament fins la base de la paret.



Llargada del recorregut: 130 mts.
Horari: 1'30 - 2 h.
Compromís: baix.
Material: 14 cintes exprés.