30 d’oct. 2011

30-10-2011 De Ripoll a Sant Quirze de Besora

De Ripoll a Sant Quirze de Besora
30-10-2011


Per avui tenia la proposta de fer en bici la pista comunal que va des de Sant Bernabé de les Tenes fins a Santa Mª de Besora tot travessant la Serra dels Bufadors. Fa un anys, vaig fer aquesta ruta en moto com a part d’una més llarga en sentit invers i em venia molt de gust tornar-la a fer. Val  a dir que la ruta d’avui, d’extrema senzillesa ,discorre en la seva majoria per ferm cimentat travessant bells paratges del sud del Ripollès i per poc del Nord d’Osona. Així doncs, aquest matí ,amb el neguit del canvi d’horari de saber si vaig acabar d’entendre bé la maniobra de retardar una hora el rellotge a les 3 de la matinada, poc passades les 8 he agafat el tren cap a Ripoll on ens anàvem trobant els companys i companyes de la sortida. Un cop a Ripoll després de desembarcar ens hi hem anat de dret cap a una cafeteria a fer un bon esmorzar amb unes pastetes d’aquelles que fan que costi arrencar, i si , si que ha costat arrencar, per que un cop després d’esmorzar a tocat el torn fer bricolatge a les bicis.

Subsanades les avaries, ens hem posat en marxa a una hora que per decència no en faré menció, i per Vistalegre, hem anat a trobar la carretera N-260 que en suau pujada als 4kms i escaig hem deixat per agafar el trencall de la pista que mena a la ermita de Sant Bernabé de les Tenes.


Aquesta pista ,resseguint la riera de Vallfogona, primer davalla per després tornar a agafar altura fins al trencall del Bofí i de la ermita de Sant Vicenç de Puigmal, que hem agafat i que per pista trencada i salvant força desnivell en poc tros ,ens ha conduït fins una esplanada sota la ermita on hem aprofitat per ganyipar una mica abans d’arribar-nos a peu (no tots però) a la esmentada ermita.











 Un cop feta la visita hem tornat al camí principal per divertida baixada per després, tot fent unes quantes marrades tornar a pujar arribant-nos a l’Hostal de la Serra on hem aprofitat el solet per menjar-nos els entrepans que dúiem de casa.






























 Ja avituallats, ens hem tornat a posar en marxa i per una curta pujada ens hem arribat fins a Llaés, passant pel costat de la Espunyola i per arribar-nos fins al coll de Beví a la Serra dels Bufadors, lloc on hem descartat fer la excursió als Bufadors per horari i pels núvols amenaçadors de pluja que venen del Nord malgrat les bones previsions méteo.










Continuem en baixada cap a Sta. Maria de Besora que ens regala amb una forta rampeta final el darrer kilòmetre abans d’arribar-hi.




 Travessem la població per la carretera i agafem un trencall que condueix al Castell per una rampa que puja valenta arribant-nos fins al Pla on agafem una nova pista que ens deixa de nou a la carretera BV-5227 que en bona baixada ens condueix a Sant Quirze de Besora on encara tenim temps de fer un ràpid refrigeri abans d’anar a l’estació.