3 de març 2014

02-03-2014 Pic de la Colilla o dels Estanyons

Pic de la Colilla o dels Estanyons
02-03-2014



Aquest cap de setmana ha hagut esbandida general per culpa de les prediccions meteorològiques i dels butlletins de risc d'allaus alarmistes, com sempre. Per allò de que no ens tatxin d’ agosarats, decidim no arriscar i fer un itinerari senzill per arribar-nos pels estanys de la Pera fins al pic dels Estanyons altrament anomenat, Pic de la Colilla.

Sense presses sortim de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa (1840mts). Paguem els 3’50€ de l’impost revolucionari i ens posem en marxa. El dia és amenitzat per un fort vent i anem a cercar l’itinerari de raquetes, on quedem arrecerats dins el bosc tot seguint el sender que suaument s’enfila cap a Les Pollineres. 

Ens dirigim al Clot de la Pera seguint els senyals grocs i superem els 200 metres de desnivell fins al Refugi dels Estanys de  la Pera (2345mts). 








Ens dirigim cap al nord-est i anem a cercar una ample canal que ens diposita  en una ample, també, coma sota el cim del Pic de la Raconada de Maiana. Al principi, evolucionem sobre neu ventada i glaçada a voltes i anem guanyant les grades rumb al Nord-est per una de neu ara, pols i crosta canviant fins coronar l’evident i rocallós cim del Pic dels Estanyons (2837mts) lloc on, quan assolim el cim, el vent s'atura i ens deixa gaudir del moment. 












Fem les fotos i la descoberta de cims de rigor i iniciem el descens per una neu canviant i puntualment, difícil de negociar. 










Ens arribem de nou al refugi, i descendim aquest cop per l’estany fins anar a trobar el camí de pujada que desfem fins arribar-nos al petit refugi lliure de Pollineres. 



Com ja comença a ser tard, decidim tornar a posar pells i pujar per la pista d’esquí de fons cap al Pas de la Pera, lloc on treiem pells i ens hi llencem per la pista fins arribar a l’aparcament.