11 de març 2014

9-3-2014 Puigmal de Llo (2801mts).

Puigmal de Llo (2801mts).
9-3-2014



Avui se ens afegeixen l’Anna, la Marta,els Oriols i en Xavi. Teníem intencions d’anar a fer feina a Vallcebollera però en arribar veiem que la neu és realment escadussera. On ha anat a parar? Sobre la marxa se ens acudeix escapolir-nos a la veïna vall d’Aigüaneix, doncs habitualment és un valor segur i Bingo!, l’encertem. Com ahir ens calcem els esquís tard. Sortim de l’estació inferior d’Err Puigmal (1832mts) doncs la pista és tancada. Remuntem pista fins arribar-nos a l’estació de tractament d’aigües (2086mts). 


Ara ja per la coma ,ens endinsem a la vall d’Aiguaneix i remuntant-la amb intencions d’anar a cercar el Coll que tanca la vall entre el Puigmal  de Llo i el Petit Puigmal de Segre i que es redreça força els darrers metres abans de sortir al coll (2748mts). 





















Un cop arribats, deixem els esquís i a peu, doncs la neu és escadussera, tombem a la dreta per superar el darrer tram de l’aresta que ens condueix al cim del Puigmal de Llo (2801mts). 





Per baixar una bona opció hauria estat les pendents de la Coma Dolça, però com és tan tard ,decidim no fer experiments, doncs a més som colla i baixar desfent camí trobant una neu primavera pesant que més o menys es deixa fer.