10 de març 2014

8-3-2014 Tossa Plana de Lles

Tossa Plana de Lles (2916mts)
8-3-2014
...tot recordant els inicis.




Aprofitem  que fem nit a Cap de Rec, per fer la Tossa Plana de Lles que a més tot i el seu extens currículum d’esquí de muntanya ,la Marta encara no l’havia fet. També a mi em feia una certa gràcia, doncs és la primera ascensió que vaig fer en aquesta disciplina ja fa una pila d’anys. Sortim a quarts d’onze :-/ del refugi Cap de Rec (1942mts) en un dia tremendament calorós i anticiclònic previ pagament de 2’50€ (no entraré en detalls sobre la meva opinió al respecte). Bona innivació a la zona tot i que no en el volum que ens esperàvem. L’activitat, s’explica ràpid: Agafem la pista de raquetes que ens duu per dins del bosc fins al Pradell (2110mts).


 Allí creuem el GR 11, ara pista de fons durant els mesos d’hivern i enfilem direcció nord cap al Pla de les Someres. 






Anem guanyant les suaus pales seguint cap al nord tot superant falses llomades mentre ens barallem amb el pans de neu que se ens fan a les soles fins arribar al cim on hi ha un munió de gent (i la que queda encara per pujar).








 Aprofitant la bonança meteorològica, ens hi estem una bona estona tot ganyipant una mica. 





 Quan ja en tenim prou ,iniciem el descens per una neu primavera pesada desfent camí fins al GR11 on per les pistes d’esquí de fons, ens arribem al punt de sortida. 






Segueix sent el mateix cim avorrit i ensopit que recordava...