18 de jul. 2014

18-07-2014 Barranc del Forat Negre de Vallcebre

Barranc del Forat Negre de Vallcebre
18-07-2014

Avui  amb la Gemma, ens ho hem pogut manegar per escapar-nos al matí. Anem amb ganes de barrancs però amb poc temps i decidim apostar per un valor segur que ens permeti estar a casa abans de les 17h. Per això , visitem un vell conegut, El Barranc del Forat Negre de Vallcebre, un barranc en el que es rapela més que es camina i que a més, amb les darreres pluges, va carregadet d’aigua. Aquest cop deixem aparcat el cotxe a la sortida amb la xamba que ens han pujat fins l’aparcament de dalt dues persones amb una Pick-Up que anaven a fer les ferrades, cosa que ens ha reportat un guany de 30 minuts.
Un cop arribats a dalt, ha aparegut algú dient-nos que havíem de pagar una mena “d’impost revolucionari” per poder descendir pel barranc. Jo sabia que per la ferrada calia pagar, però pel barranc !?!
Per accedir al barranc, caminem per la llera del riu fins arribar a una gran roca on trobem el primer ràpel a través d'una instal·lació a la dreta que s'arriba mitjançant un passamans.
Després del primer ràpel hi ha un forat per on va el segon ràpel que es fica dins d’una mena de cova. 



Dins de la cova segueixen estant el vell tronc i la enorme roda que encara segueixo fent-me creus que entrés pel forat de la cova. Aquí trobem un nou ràpel llarguet.







Després d'aquest ,els ràpels es van succeïnt, quasi enllaçant un rera l’altre ja que en realitat, aquest barranc, és força vertical. Seguim baixant ja per ràpels curts mentre el barranc va encanonant-se més i més.
Passem pel costat d’una cova a la dreta del recorregut i posteriorment  ,per una roca encastada que fa que el raconet on es troba sigui bastant peculiar, rapelem uns quants ressalts més i arribem al final del barranc del que sortim per unes escales a l’esquerra just abans d’un pont. 






































D'aquí el retorn al cotxe ,ha estat immediat.