16 d’abr. 2015

29-03-2015 Circular Pla de Vaques-Coll de Roies-Vall de Manyanet-Tuc de Moror-Raspes Roies.

Circular Pla de Vaques-Coll de Roies-Vall de Manyanet-Tuc de Moror-Raspes Roies.
29-03-2015



Foquegem de nou per les valls de Boí. Avui, sortim des del Pla de Vaques i enfilem la pista de la gran diagonal fins cap al coll de Roies (2540mts) per una neu força dura. 




En el collet que ens queda a l’esquerra del Muntanyò, decidim saltar doncs no ens fa massa bona espina la opció pel Coll de Roies. Hem estat massa matiners i la neu encara no està al punt per ser baixada, així doncs, fem un mos per fer temps i ens hi llencem cap a la Pleta de la Roca en un descens de gaudiment pels presents. 











Al fons de la vall (2240mts), tornem a muntar pells i remuntem cap a la Coma dels Estanyets i sempre cap a l’Est, després d’una lleugera remuntada i un curt porteig intermig, ens deixem caure cap al Planell de la Bassa (2285mts) tot rodejant els Feixancs de Cabeçades i anant a cercar la carena occidental per assolir posteriorment el cim del Tuc de Moror pel Serrat de la Tea. 












 Un cop al cim del Tuc de Moror (2735mts)i sota un fort vent, descendim cap a l’Oest tot travessant al llarg la Passada de Moror que està realment justa de neu i remuntem fins al cim de Les Raspes Roies (2757mts)on fem un mos protegits de la ventolera dins de la caseta dels maquinistes del telesquí que avui,és fora de servei pel vent. Finalment, tornem a treure pells i ens hi llencem pistes avall en una autèntica xalada de neu “al dente”.