27 de juny 2011

24-6-2011 Vielha-Casau-Pomarola-Camin de Sarrahèra-Escunhau-Vielha

Vielha-Casau-Pomarola-Camin de Sarrahèra-Escunhau-Vielha
24-6-2011
Per Marta, Julià i Daniel.

Avui resseguirem part de les rutes 14 i 23 del centre BTT de l’Aran fent a més alguna modificació extra.  Sortim en un dia rufol i boirós de l’aparcament de les antigues casernes de Vielha. Descartem fer el tram de Vielha a Casau que passa per Gaussac, doncs tenim entès que és molt perdedor i el fem per asfalt fins al trencall del Parador on agafem la pista que majoritàriament per bon ferm i amb pujada suau ens endinsa en el Bosc de Casau envoltats per la boira fins que arribem a Pomarola on comencem el descens aturant-nos a badar amb uns cavalls pasturant. De sobte, la boira s’esvaeix i deixa veure un superb paisatge de la Serra on distingim cims com la Sarrahèra, Bargadera, Molières o el Tuc del Port de Vielha.





























 Seguim pel relleu del ques’intueix una antiga pista que desapareix anant a buscar la cabana de Pomarola tenint cura amb els clots i bonys que deixen les peülles i les tifes de vaca a la baixada pel prat. Just passada la cabana, neix un corriol mig amagat que s’endinsa dins del Bosc Nere on comença una trialera molt tècnica amb molta pedra, branca i fang que la fan terriblement difícil de ciclar. Al final sortim a les pastures de la Borda Sabater on aprofitem per dinar envoltats d’un preciós paisatge alpí.






Continuem pels Prats fins on podem enllaçant amb la carretera de la Boca Nord del Túnel de Vielha prenent la pista deth Pontet que neix al costat de la incineradora.

El camí es prou bo però cal anar sortejant nombrosos tolls d’aigua de les darreres pluges i ja en baixada per les Pales rodejant Era Tuca anem a buscar una divertida pista que ens deixa a Escunhau on creuem la carretera i el Garona, per un pont i agafem el entretingut sender del Camin Reiau fins arribar de nou a Vielha tancant el cercle.













En definitiva, una ruta forestal ,panoràmica i Técnica.