27 de juny 2011

26-6-2011 Salardú-Baquèira-Orri-Bagergue-Salardú.

Salardú-Baquèira-Orri-Bagergue-Salardú.
26-6-2011
Per Marta, Julià i Daniel.


Ja som a diumenge ,però que ràpid i que curt ha estat aquest pont de Sant Joan!!. Avui tenim intencions de no embolicar-nos massa i esbandir ràpid per baixar aviat cap a casa i no trobar caravanes. La ruta escollida és la 19 del Centre Btt de l’Aran, que fa temps em van recomanar l’Alex i la Neus.
Més matiners que els altres dies, recollim les coses, carreguem els cotxes, esmorzem i ens posem en marxa en les bicis anant a buscar el Camin Reiau de Salardú a Baquèira que te alguns trams força costeruts. Ahir amb tant camp a través amb la bici es veu que vaig punxar i fins aquest matí no me n’he adonat. Creia que tansols seria un porus  però al final hem d’aturar-nos i solucionar l’avaria d’una forma definitiva. Solucionat l’entrebanc, seguim amb la ruta per un  Camin que segueix cap a la Vall de la Ruda i on en el Pontet de la Ruda canvia de marge del riu i recula quasi bé fins arribar a Baquèira.



Quan creuem la carretera, la Marta decideix de retirar-se, la calor d’avui i els kilòmetres d’ahir l’hi passen factura i en Julià també decideix d’acompanyar-la.  A mi les trepades d’ahir a la tarda també m’han passat factura sobretot als braços, però malgrat tot, decideixo continuar . La pista,ara es torna un corriol que puja decidit tot travessant les pistes d’esquí per tornar a sortir a la carretera de Beret on a pocs metres torna a agafar una pista que flanqueja el Tuc de Maria Casteras a mitja alçada per seguir enfilant-se de valent per les pistes d’esquí fins arribar a l’Orri.



Ara per carretera, vaig a buscar el Coret de Salardú anant a trobar el GR211, un vell conegut d’altres pedalades que al principi comença pedregós per tornar-se en una pista de baixada molt i molt ràpida on prop de Bagergue, abandono i baixo per un divertidissim corriol que em deixa a l’entrada de Bagergue on agafo el Camin Reiau deixant-me anar per les seves rampes fins arribar a Unha on agafo la carretera que en uns centenars de metres em deixa de tornada a Salardú ,punt d’inici.




En resum, una ruta tècnica, físicament exigent ,ràpida i amb un descens tan divertit que es fa molt curt, és adir, ideal per dies que cal esbandir ràpid.