5 de juny 2011

3-6-2011 Massa Crítica BCN



Massa Crítica BCN
3-6-2011
Per Daniel i una pila de ciclistes anònims més....
El terme de “Masa Crítica” està identificat amb algunes teories socials que estableixen que una revolució social és factible només quan s’arriba a una certa quantitat d’individus que la secunda, és a dir una "Massa Crítica" de suport popular. En aquest cas el concepte prové d’un documental sobre ciclisme d’en Ted White, Return of the Scorcher*(1992). En aquest reportatge, un dissenyador nord-americà de bicicletes , en George Bliss ens descriu una típica escena xinesa en la que els ciclistes sovint es troben en la situació de no poder creuar els carrers per la quantitat d’automòbils que hi circulen i per la absoluta manca de semàfors. En aquesta escena que ens descriu en Bliss, poc a poc ,més i més ciclistes s’aglutinen esperant per poder creuar el carrer, i quan n’hi ha un volum suficient , una "Masa Crítica" com ell l’anomena, tots alhora es mouen i avancen aconseguint que els cotxes s’aturin.
 L’origen del moviment “Massa Crítica” va néixer a San Francisco (Califòrnia) en setembre del 1992 amb la finalitat de reunir a diferents col·lectius en una reivindicació festiva de l’espai públic, protestant sobre les condicions i la tirania del tràfic motoritzat i reclamant un espai per la bicicleta. La idea ràpidament es va estendre a d’altres ciutats del món doncs el concepte era ben senzill i es va difondre ràpidament entre altres ciclistes. A la gent li va agradar aquesta primera experiència i es va decidir donar continuïtat ,i així, des de aquell primer cop ,la gent se segueix reunint una vegada al mes en aquell mateix lloc i a la mateixa hora sense ni tan sols tenir la necessitat d’organitzar, demanar permís ni fer publicitat doncsc ha quedat l’esdeveniment autoprogramat.
Així doncs en definitiva, la Massa Crítica és tan sols un grup de ciclistes que pedalegen junts durant una estona en una ruta no necessariament preestablerta ,fent-se sentir i reclamant aquest espai públic que la cultura del cotxe ha engolit.
...A continuació, un grapat de fotos de l’ambient i de com va anar tot plegat des de les 20:30 que ens vam aplegar fins a quarts de dotze que ens vam dissoldre a la plaça CAT.  

Arc del Triomf 20:30




paciència

"Engendru"
Vingaaaa més gent....!

Observant...

Sortim a la plaça....prenem els carrers

Blablablabla...

Clongclongclong....!!!
I doncs, que son tantes bicis?

Skateboarder's...,també s'hi van afegir.

Moviment

:-)

A little passenger...




A punt per sortir


Crockobiker

Ja havia sortit abans, no?
21:00 Go!!

Passeig St.Joan




Semàfor a Roger de Flor
 
Samàfor a Diagonal...



Molt aprop de la conselleria d'Interior

Solidaritat amb els Indignats de plaça CAT






...i amb els del consulat de França

Una mirada furtiva entre els arbres de la Plaça CAT

Plaça Rius i Taulet


Ja portem 80' de pedalada
Ufff!

Plaça Sant Jaume 
Prenent la plaça...

El crit de guerra...




Tan malament estem? :-s

Plaça CAT again


 
Mirada


Assamblea 

No cal dir res més, oi?





Podeu trobar  +info a:
 * http://www.youtube.com/watch?v=b0v5HaW1Lsg
     
http://www.youtube.com/watch?v=4aqeTj9NLPY
     http://www.youtube.com/watch?v=rn2YB5bi0qU