4 de jul. 2011

3-7-2011 Escalant a Roda de Ter

Escalant a Roda de Ter
3-7-2011
Per Pilar, Valentina, Héctor i Daniel.

Aquest diumenge vam visitar la zona d’escalada de Roda de Ter anomenada Paret de les Bruixes o Sorralta. La veritat és que arribar aquí va ser del tot accidental, doncs jo tenia intencions de fer via llarga a Montserrat i em vaig deixar convèncer fàcilment per l’Héctor i és que conèixer una nova zona sempre és una gran temptació, afegint que la mèteo pintava xunga i no era qüestió d’embolicar-nos fent segons que per la Montse.
Vam arribar amb pluja i el que més ens va sorprendre va ser la quantitat de senyals de prohibició d’escalada per desprendiments pintades per arreu. Això ens va fer dubtar i com que no hi havia ningú més escalant, limitar-nos a escalar en el sector “Esquerre” doncs els sectors “Font” i “Dret” eren totalment xops i al no dur ressenyes, ens vam ficar a escalar a “ojímetro”.

La escola, és com una mena de gran rocòdrom de roca natural d’una “ Arenisca” de una qualitat no massa bona, tot i que això no és de especial relevància doncs les víes discorren en la seva major part per un gran nombre de preses tallades i artificials. La orientació del sector és Est, i la fa una bona escola per ser visitada pels matins d'hivern o a les tardes d'estiu, no com en el nostre cas que vam anar al matí i que a última hora va sortir el sol i ens vam fregir.
La escola compta amb aproximadament una cinquantena de vies per tots els gustos amb itineraris de distintes dificultats i inclinacions que van des de plaques verticals a desploms amb grans preses artificials. Val  a dir que per les seves característiques, l’indret  que a més te una aproximació nul·la i els peus de via molt còmodes, fa que no sigui un lloc massa net i m’imagino que massificat. Després de fer uns quants “pegues”, penso el grau de les vies està molt relacionat amb l’alçada i la morfologia de l’escalador que pas per altra cosa, almenys en el sector on vam estar.






En definitiva, el lloc em va agradar, no com per anar cada cap de setmana però si per tornar un altre cop i barallar-me amb algunes vies més d’altres sectors.....



Fotos: Pilar, Héctor i Daniel.

+ Info: