30 de jul. 2012

28-7-2012 Circular Ivars de N.-St.Salvador-Cèrvoles

Circular Ivars de N.-St.Salvador-Cérvoles
28-7-2012Aquest cap de setmana de tempestes, ha tocat sortir a pedalar per la Noguera (just l’ull de l’huracà que també ja és punteria). El començament del circuit d’avui és a Ivars de Noguera on s’ha de prendre la pista en bon estat seguint els indicadors cap al pantà de Santa Anna. Després de que ahir caigués un bon xàfec a la tarda i un altre a la nit em pensava que trobaria la pista més molla i tret de llocs molt puntuals la trobo molt eixuta. 

Passat el Pas de Tanca la Porta i després d’alguns puja – baixes m’arribo a les restes del despoblat de Boix on només resta en peus la seva església i des don es pot gaudir de una bona panoràmica de l’embassament. 

Tot seguit, continuo per la mateixa pista que va  vorejant l’embassament fins que passats poc més de 3kms de Boix, hi ha un trencall amb l’indicador cap a l’ermita de Sant Salvador del Bosc. La pista, antic camí d’Alberola, puja de valent amb un ferm molt trencat i farcit de reguerots en el seu primer terç però que després s’ajeu  sense millorar massa el ferm donant a aquest tram un caire tècnic i força físic. Cal tenir doncs bon fuelle... .Entre els “Clangs” i “Clongs” de pedres que vaig sentint rebotant pel davall de la bici, en sento de cop un “Clong” acompanyat aquest cop d’un espetec en forma de “Clack” i un seguit de “Clong-Clongs” rítmics. Oh,oh! Em temo el pitjor i efectivament.... Si, com no! S’ha trencat un altre radi! Ja aviat no en quedarà ni un d’original! Soluciono l’avaria com puc, i després d’un llarg i penós ascens, apareix la ermita a la que s’hi arriba després d’un seguit de revolts ja per pista més amable. 
En aquest punt, la pista coincideix un bon tram amb els circuits 11 i 12 del Centre Btt de la Noguera ara ja  de baixada i per bon ferm. Continuo direcció a l’ermita de Cérvoles on toca apretar de nou en la pujada dels seus darrers 500mts. La idea inicial, era baixar cap a Òs de Balaguer per una llarga trialera que evita el camí de la Mare de Dèu de Cérvoles a Òs i d’allí tornar pel camí de Cisquella i el de Cérvoles a Ivars un altre cop, però amb la trencadissa de radi tot pujant a Sant Salvador ,crec que el millor és evitar en lo possible castigar més la roda i em decideixo per fer el camí més curt ja que sortosament tenia un pla “B” per si trobava massa fang.  Així doncs, agafo el camí de Vila-seca que neix a la dreta del camí que he fet servir per arribar i m’hi llenço cap avall per molt bona pista que a més fa les vegades de balconada sobre la comarca i l’embassament. 

Cal però no emocionar-se massa en la baixada doncs a l’alçada de la font de la Sisquella cal agafar una pista que neix a la dreta (i gran error per part meva, doncs seguint pista avall hauria arribat directament al camí d’Ivars) Així que segueixo el meu track i agafo parcialment el camí de Boix que fent puja i baixes em deixa en el trencall d’una pista en força mal estat que per entre el barranc de la serra de Gatfier i la de la Sisquella i passant per un indret anomenat el Racó dels Monts, va a trobar un llarg tram asfaltat que abandono per fer drecera anant a trobar un altre que travessat a lo llarg la Serra Llarga i que em torna a deixar a Ivars just a temps per portar a arreglar la roda al Carlos d’Alfarràs que traient temps d’on no n’hi ha me l’arregla. Un detall de molt agraïr.