7 d’abr. 2014

06-04-2014 Bastiments Xpress

Bastiments Xpress
06-04-2014


Què és el que passa quan surts de festa i has de matinar amb menys de 3 hores dormides ? Que acabes fent un Bastiments desgraciat i gràcies. Avui amb en Roger teníem planejada una ruta maca per Vallter atansant-nos al Noucreus i tornant per Infern, però infern ha estat el meu a l’hora de moure el cul i posar-me en moviment. De fet encara em pregunto com vaig arribar al cotxe del Ru. Per sort el Bastiments és un cim que quasi no necessita explicació i es fa en modus pilot automàtic... Sortim de l’aparcament superior de Vallter abans que obrin pistes i ens activem ràpid, doncs fa fred. Remuntem per la segona pista de l'esquerra, encara per neu dura. Ens arribem a les restes de l'antic refugi de Vallter i fem la sifonada fins acostar-nos al Coll de la Marrana que superem amb facilitat. 



Encara per neu dura enfilem pala amunt i malgrat pujar molt d’hora encara hi ha qui ens va pel davant. Ens acostem al piolet del cim i ens quedem sorpresos com el vent ha arrossegat la neu cap a les cares sud que estan força carregades. 









Dalt del cim bufa l’habitual vent que caracteritza la zona, així que a la creu treiem pells i ens hi llencem pala avall per una neu que va transformant cada cop més a primavera. Bona i ràpida baixada, però ens fa pal la sifonada post Coll de la Marrana, i ens hi llencem per la segona canal un cop a la llomada sota el cim on enllacem amb pistes fent baixada directe fins al cotxe tot plegat, en menys de dues horetes ,per un servidor, seguir dormint la mona de camí a casa...





Sorry Ru, em sap greu que la meva festa d’ahir hagi esgarrat la teva festa d’avui...  

Fotos:Roger&Daniel