7 d’abr. 2014

5-4-2014 Corriolejant per la Serralada de Marina.

Corriolejant per la Serralada de Marina.
5-4-2014



No sé que és el que passa, però darrerament acabem fent sortides sorprenent curtes. Avui amb en Xavi hem fet una d’aquelles de sortir tard i arribar aviat. Com jo estava avui per BCN, massa lluny no podíem anar amb aquests horaris, doncs que millor que acostar-se al pati del darrera de casa i fer alguna cosa per la Serralada de Marina i descobrir algun nou corriol. Doncs dit i fet, després de menjar-nos tot el passeig del Besòs pugem per Sta. Coloma per l’Avinguda Pallaressa direcció a Sant Jeroni de la Murtra. Allí ja per corriols baixem cap al Mas Oliver i Can Dimoni. Travessem la carretera de la Vallensana i agafem la pista barrada per una cadena que hi ha just al davant. Agafem el corriol que surt cap a la dreta i guanyem metres fins trobar una pista més important. Aquesta ,tot fent ziga-zagues, ens puja entre parcel·les de conreu fins al Coll de la Malesa on prenem immediatament el corriol que surt a la dreta que ens davalla fins a la font de l’Amigó. 



El corriol, molt assequible ,segueix  fent vessant per la muntanya fins enllaçar amb la pista que puja des de l’hospital Trias i Pujol. 



Ens hi enfilem i sortim prop del seminari on ara, reculem pel GR92 fins al Coll d’en Fra Rafel. Seguim pel cordal fins arribar-nos a l’encreuament que puja del Coll de la Malesa i un cop allí assolim el turó de la Coscollada. 

Val a dir que el corriol que resseguia la carena i  feia d’enllaç, ja no existeix i ara és una gran pista. Pel descens evitem la trial·lera que va a cercar el Coll de la Malesa i ens hi llencem per pista (el rellotge ja fa estona que corre en contra nostre). Un cop al Coll, retrobem el sender pel que hem pujat i ens servim d’ell pel descens que esdevé trepidant (sobretot pels gossos malcarats d’una parcel·la que ens persegueixen una bona estona). Sortim de nou a la carretera i ciclem per asfalt fins arribar-nos al Coll de la Vallensana on enllacem amb un nou corriol (força selvàtic) que ens deixa a la pista de Cal Dimoni on desfem camí cap al Besòs.