28 d’oct. 2014

Via Rataplan a la Magdalena Inferior + Necromante.



Sortim de Barcelona en un dia rúfol. Un cop a Montserrat, aparquem al Monestir i enfilem  amunt pel camí de Sant Benet-Sant Jeroni.






L1(-V) 35 metres.
Busquem les dues xapes que indiquen l’inici de la via, ens equipem, i comencem a pujar doncs com estem a l’obaga i és molt d’hora, encara fa fred i el cos demana activitat tot i que els núvols s'han esvaït fa estona. La sensació que dona aquest llarg, tot i lo polit i dret que puja, és de total seguretat gràcies als seus 16 parabolts,on això si, s’ha d’anar amb precaució durant els primers metres doncs la roca és una mica humida ja que és en zona ombrívola. 

L2(IV+) 20 metres
La R1, és força incòmoda. El llarg comença vertical i fa una mica d’impressió al sortir de la seguretat de la reunió però a mida que s’avança, va retornant la confiança, ja que arreu s’hi troba bona presa. 




L3(IV+) 25 metres.
La reunió és igualment incòmode. Aquest llarg es caracteritza per trobar grans patates on agafar-se amb la seguretat que donen les abundants assegurances que hi ha. A més ,és lleugerament més fàcil que la tirada anterior doncs s'ajeu força en el seu tram final. 



L4(III) 10 metres
És un pur tràmit per fer cim a l’agulla però cal anar alerta amb la pedra solta.
Per descendir, anem a cercar les instal•lacions de ràpel de la via normal (cara sud) i fem un ràpel directe fins al terra. 











Via: Rataplan
Zona: Magdalena Inf.
Dificultat: V- (BD+)
Dificultat obligada: IV+
Grau d’exposició: Baix
Compromís: Baix
Llargària: 90 metres
Equipament: Parabolts pintats de color groc
Material: 16 cintes si volem xapar totes les assegurances del primer llarg
Orientació: Nord-est


 Com hem d'estar abans del migdia a casa i és tard per fer un altre via llarga, no ens movem de la Magdalena i aprofitem per fer la Neuromante d'una tirada per esbandir ràpid tot empalmant els dos llargs en un de sol.





Via: Neuromante
Zona: Magdalena Inf.
Dificultat: IV- (F+)
Dificultat obligada: III
Grau d’exposició: Baix 
Compromís: Baix
Llargària: 43 metres
Equipament: Parabolts
Material: 5 cintes
Orientació: Sud
NEUROMANTE L1: 23 mts. IV L2 : 20 mts. IV 5 cintas + R. Spits. Oberta al 2002 pel SEAM