4 de nov. 2013

02-11-2013 De Saldes a la Serra Pedregosa

De Saldes a la Serra Pedregosa
02-11-2013


Clàssica entre les clàssiques aquesta volta que avui fem amb un extra, el punt culminant de la Serra Pedregosa (2451mts).

Sortim de Saldes  (1199mts) cap a l’Est pel camí de la Cardina fins enllaçar amb la pista asfaltada cap al Refugi Lluis Estasen/ Mirador del Gresolet.


Quant acaba l’asfalt, seguim per la pista PR-C 124 que en sentit ascendent travessa el Pedraforca pel seu vessant nord. El camí creua la Canal Rimbau i el Torrent de la Gerdera fins arribar a el Colell (1845mts), on seguim la pista direccio Gisclarey. 


Continuem per pista uns 700mts més i arribem a un trencall a l’esquerra per la pista que puja valenta a voltes pedregosa, a voltes herbosa, tot i que majoritàriament ciclable malgrat que en algun cop cal baixar de la bici. 
El camí evoluciona fent  ziga-zagues i guanyant alçada ràpidament passant pels Prats de Toixones, Socarrat i Llong fins arribar al corriol que s’enfila cap a la cresta de la Serra pedregosa on en el collet, deixem les bicis anant a peu fins a trobar un cimet i punt culminant de la Serra amb (2451mts). La intenció en realitat era arribar-nos fins al Comabona, però entre unes coses i d’altres avui se ens ha tirat el temps al damunt, ....això de que els dies siguin més curts :-/, així doncs, desfem camí i anem buscar el Coll de les Bassotes, el Comabona queda a la llista de pendents. 


Seguim planejant cap a l’oest i travessem el Coll de Torn (1918mts) ja en baixada cap al Clot de l’orri fins al Coll de la Balma (1577mts) on agafem el trencall de la dreta que per dins del bosc ens davalla fins a l’ermita i refugi del Gresolet (1285mts). 
Seguim avall resseguint la Riera de Gresolet i creuant l’Estret de Moronta fins al Molí de Baix, lloc on la pista torna a fer pujada fins anar a trobar la carretera B-400 abans del pont. Prenem la carretera passem el càmping i agafem el primer trencall a la dreta que ens puja a fins a Saldes.

Fotos Dani&Xavi K.