8 d’ag. 2011

7-8-2011 Ferrades Teletubbi + Olmo/Soler

Ferrades Teletubbi+Olmo/Soler
7-8-2011
Per Eli, Yolanda i Daniel
La ferrada Teletubbi, a la pertusa de Corçà és l’inici lògic de la Olmo-Soler, que ambdues unides, ens porten des de l’embassament de Canelles a la ermita de la Pertusa en un recorregut integral.
Avui sense el Toni, sortim des de l’aparcament prenent com a referència un plafó informatiu i resseguim una sendera balitzada amb un cercle blanc amb punt  verd amb un cartellet que indica la via ferrada. Baixem deixant a la dreta les parets on descansa l’ermita de la Pertusa, trobantpel camí algunes  vies d’escalada. Veiem l’inici de la Olmo-Soler, sent visible ja la sortida de la Teletubbi . Seguim descendint fins trobar una cadena balitzada amb un cercle blanc i vermell anant a trobar un pas en un resalt encaixonat anomenat el Pas de la Piula, pas vertical i característic amb tres grapes i una corda amb nusos que ens deixa a l’inici de la Teletubbi.
Aquesta ferrada, no massa llarga, discorre per un esperó i el seu tret més característic és l’estar equipada amb un bon ventall de “gadgets” que van des de preses artificials fins a una escala o cargols de travesses de via de tren, sent el pas més interessant la superació de la aèria cresta final que ens deixa al peu de la Olmo-Soler, que és una via fàcil alhora que entretinguda.






Aquesta ferrada, discorre per petites canals i pel flanc d'una aresta equipada majoritàriament per cadenes sent el seu principal atractiu les vistes sobre l’embassament de Canelles i les de la ermita de la Pertusa. El tram més “obligat” que hi trobem, és al principi que s’ha de superar una canal remuntant-la mitjançant  una cadena que ens deixa en el començament de l’ampla cresta que carenejant ens deixa en la ermita, no sense abans haver signat en el llibre de piulades que hi ha dins d’un bidó.