31 d’ag. 2011

30-8-2011 Del Poblenou al Delta del LLobregat en Btt

Del Poblenou al Delta del Llobregat.
30-8-2011
Per Anna i Daniel
Segons wikipèdia:
El del llobregat, és el segon delta en extensió de Catalunya després del Delta de l'Ebre, i es troba situat geogràficament al bell mig de la costa catalana, entre els 41 16' i els 41 25' latitud N i els 1 58' a 2 10' longitud E.
La situació geogràfica i el context geològic del delta del Llobregat condicionen el tipus de paisatge vegetal que hi trobem.
La natura esquistosa de la serralada litoral, a l'esquerra del riu, contrasta fortament amb les calcàries i dolomies del massís del Garraf. Això fa que, salvada la zona deltaica, el litoral canviï notablement d'aspecte. Malgrat que no existeixen diferències significatives de precipitació, passem d'un paisatge litoral mediterrani septentrional (domini de l'alzinar litoral) a un paisatge litoral mediterrani meridional (domini de la màquia d'ullastre i margalló, de les parts baixes del massís del Garraf), fruit de la sequera edàfica imposada pel carst.
Tecnicismes a part, feia temps que l’Anna hi donava voltes de com s’ho podia fer per arribar des de casa seva al Delta íntegrament en bici tot travessant l’entramat d’autopistes i autovies que rodegen la ciutat. Avui, gràcies a un track que ens hem baixat d’internet ,hem pogut trobar  el punt feble, un pont que surt prop del club Delfos a tocar del camp de l’Espanyol a Cornellà.
El resultat ha estat una passejada que ha acabat amb 60kms al contador amb tan sols 200mts de desnivell i la descoberta d’un indret desconegut per a nosaltres que ens ha deixat ganes de tornar.  
 Un petit recull fotogràfic...



























 Si voleu més info:
http://www.portadeldelta.cat/en_bici_pel_delta.php