5 de juny 2014

2-3-2014 De Bagà a Els Orris

De Bagà a Els Orris
2-3-2014



Avui aprofitant que hem de verificar la senyalització del Parc Natural del Cadí-Moixeró, sortim a pedalar l’Helio, en David i jo. Fixem el punt d’inici a Bagà i des de la Plaça Major, sortim a buscar la carretera a Gréixer. La carretera, va guanyant metres suaument, però sense treva fins que l’abandonem al kilòmetre 7 a l’ Hospitalet de Roca-Sança (1240mts) on trenquem a l’esquerra.

Superem el rampot cimentat que puja fins al mas i prenem el trencall de dalt a la dreta. Resseguim el Riu de l’Hospitalet per la pista ,en força bon estat, que tot fent marrades per dins del bosc  ens puja fins al coll de la Gavarra (1612mts) reconeixible per ser una zona esclarissada. 










La pista segueix enfilant-se cap amunt trobant el trencall cap al refugi del Rebost. Nosaltres, seguim recte uns 400mts més fins trobar un nou trencall. Agafem el ramal que marxa cap a l’esquerra. La pista força trencada, puja decidida fins a Els Orris lloc conegut també com a Mirador del President i on podrem gaudir de les vistes que ens ofereix de la cara sud del Prepirineu Oriental, amb el massís de la Tosa, la serra del Moixeró, el Pedraforca i la serra d’Ensija. 







Feta la obligada parada, seguim pista amunt 500mts trobant un trencall marcat com a ruta del Trencapinyes on s’inicia un divertit corriol que va descendint per la carena desdibuixant-se en un prat i tornant-lo a recuperar poc després per dins del bosc fins que aquest va a trobar la carretera al Coll de Pal en l’aparcament del Mirador alhora que punt de sortida del circuit del Trencapinyes  (1800mts). 

















Seguim carretera avall 1km aproximadament fins arribar al Coll del Forn (1713mts) on prenem la pista a la dreta que ens condueix cap al refugi del Rebost però sense arribar-hi. Ara ja, per terreny conegut ,seguim descendint fins al Coll de la Gavarra on prenem un simpàtic corriol a la nostra dreta que fa les vegades de drecera. 



Retrobem la pista i seguim desfent camí cap a l’Hospitalet per des d’alli ens deixar-nos caure cap a Bagà per carretera abans de que ens caigui el xàfec... 




Fotos:David, Helio i Daniel.