23 d’abr. 2012

21-4-2012 De Balaguer a Camarasa

De Balaguer a Camarasa
21-4-2012


Seguint amb les passejades ciclistes, aquest cop ens n'anem cap a la Noguera en la que serà una fàcil i agradable passejada que ens durá de Balaguer fins a Camarasa.
Sortint prop de l’estació d’autobusos de Balaguer, anem a buscar la carretera LV9227 que s’abandona cap al kilòmetre agafant un trencall a l’esquerra (C147e) uns 600mts. D’allí neix una pista a l’esquerra que va a trobar el Canal – Sèquia Auxiliar d’Urgell rodant paral·lel en sentit contrari a la corrent entre ell i el canal del Sió una bona estona i travessant aquest últim just abans de quedar soterrat.




El canal torna a sortir de nou a la superfície i s’hi arriba a la presa de la central hidroelèctrica de Sant Llorenç de Montgai.



Un cop traspassada la presa en la que prèviament haurem de portejar la bici per unes escales abans de creuar-la, neix una pista en un estat impecable i habilitada coma passeig que vorejant el Pantà de St. Llorenç  de Montgai per la seva llera dreta, ens porta fins a la població del mateix nom













enllaçant amb la carretera LV9047 que passa a banda dels sectors d’escalada del Cilindre, l’Os, l’Esperó Remacha i del Pantá.


La carretera és força tranqui-la i enllaça amb la C13 arribant-nos fins a la Població de Camarasa on és interessant de veure la seva església.






De retorn, desfem  el camí fins a St. Llorenç, on continuem per la carretera LV9047 i passat el càmping, agafem un trencall a la dreta cap a Gerb, que per pista força bona, i travessant un parell de cops la via de la Línia Lleida –La Pobla, deixant-nos a Balaguer i de nou al punt de sortida.