23 d’abr. 2012

22-4-2012 De l’estany d’Ivars al Castell del Remei

De l’estany d’Ivars al Castell del Remei
22-4-2012
Fent una mica de turisme per l’Urgell se ens va acudir de tornar i aprofitant la verdor dels camps, fer un tomet tot passejant amb les bicis. El resultat, un bonic circuit extremadament assequible i agradable de ciclar ideal per fer a la primavera.


Sortim de l’aparcament més oriental de l’Estany d’Ivars que és en un trencall del Camí de Palau i anem vorejant l’estany en el sentit de les agulles del rellotge fins anar a trobar l’aparcament de la guaita que està sobreelevada.






D’allí mena un camí poc transitat, que rodejant el llac pel nord i passant prop de la Torre Sinén agafem la carretera que ens porta a Vallverd.

De Vallverd, agafem la pista fins a Almassor i travessant una extensa plana de conreus de colza i cereal, ens arribem al conjunt del castell de Remei on aprofitem per relaxar-nos i badar una estona amb els ànecs dels dos llacs.




















Reprenem el camí de tornada aquest cop amb fort vent en contra pel camí de la Sèquia de Boldú i abandonant-lo en la cruïlla del que ve del Desaigüe del Canal agafant la pista que ens torna a Vallverd i repetint el camí de l’anada fins arribar a l’Estany d’Ivars on intentem completar la volta havent de recular doncs els pas és barrat per nidificació de les aus havent de desfer el camí d’anada fins al punt d'inici.