7 d’abr. 2012

4-7-2011 Sant Salvador pel PR1.

Sant Salvador pel PR1.
7-4-2012




Sortida ràpida on les hi hagi pels voltants de Castillonroi amb unes bones panoràmiques  del Pla d’Urgell, Montsec i Pirineus. L’inici es troba entre la font de l’àrea de picnic i una marcada corba a l’esquerra a la carretera que mena a l'antic poblat dels treballadors de la Presa de Sta. Anna. Hi ha un cartell de fusta una mica pel damunt que hi duu una inscripció que resa “Camí del Iogui, Ermita de St. Salvador, PR1”. 

El sender, delimitat amb pedres a banda i banda,  està balitzat per unes artístiques fites que ens acompanyaran part del camí que ja des de bon principi comença molt costerut ,guanyant alçada anant cap al NO ràpidament tot anant a cercar una incipient ample canal.

Aquest tram és força espectacular, doncs la sendera puja tot fent ziga-zagues durant uns 120mts aproximadament perdent ja després gradualment inclinació.







Ara el camí segueix força més planer fins arribar sota l’ermita, també vèrtex geodèsic de la zona.




De la ermita seguim direcció NO en lleuger descens anant a cercar els pals del que queda de l’antic telefèric militar que es va emprar per restaurar la ermita fins saltar a la banda N de la muntanya ,on fent unes quantes llaçades de baixada, s’hi arriba a un aparcament.
De l’aparcament anem a trobar la pista que hi puja i passats uns metres de forta baixada, trobem el desviament de la pista que ve del Pla de Mules. L’Agafem i seguint direcció nord i mentre anem baixant, hi trobem un nou corriol a la dreta que baixa decidit fins l’àrea de picnic de la font tot trobant la carretera fins anar a trobar el punt de sortida després de poc més de 90minuts des de l’inici.