1 d’oct. 2012

18-9-2012 Le Tour des Forts (Briançonnais)


Le Tour des Forts
(ruta 6 del Centre Vtt Briançonnais)
18-9-2012
Per Roger i Daniel.


Després d’una incursió d'esquí de muntanya per la zona del Queyràs – Briançonnais fa un parell d'anys  vam adonar-nos del potencial per a fer Btt que tenia aquesta, i aquesta tardor amb les bicis ,ens hi hem acostat per fer un petit tast. Per fer les rutes, ens hem basat en ressenyes de la web de Vtt Tour, del Blog dels Passamuntanyes i  del fulletó de l’Espace Vtt del Grand Briançonnais que per 1€ es pot adquirir a l’oficina de turisme de Briançon. La primera ruta que hem fet i que ha fet les funcions de presa de contacte, ha estat la nº6 del fulletó Vtt i que és anomenada com Le Tour des Forts.

Nosaltres la hem començat al poblet de la Vachette on tot travessant la carretera N94 que va cap a la frontera Italiana pel Col de Montgenèvre, hem agafat una pista que en principi puja valenta i amb molta pedra i que s’ajeu i millora el ferm de seguida. La pista ressegueix la vall direcció Briançon tot passant per la cantera dels Rochers de la Carrière i tot travessant la Serre Boyer. Trobem el primer Fort, l’Ancient Fort Dauphin i més enllà, el fort de Trois Têtes. 



Aquí hi ha un nus de rutes que es torna un veritable galimaties ja que les senyals del nostre itinerari, de sobte desapareixen. La solució ha estat la de seguir els senyals que ens trobem en sentit contrari. Així doncs, en el nus, agafem la pista que queda a l’esquerra mirant cap al Fort que descendeix fins anar a trobar la carretera D902 que no triguem a abandonar per una pista. De sobte trobem un trencall que per potent sendera, ens fa superar un petit desnivell bicis a coll per conduïr-nos a el mirador del barratge del llac Baldy les Ponts. 





La sendera que en alguns passos un xic exposada, ens condueix en paral·lel al llac fins anar a retrobar de nou la carretera D-902 on agafem una pista en principi asfaltada que passant per la Maison Crèneree i sense mai deixar de guanyar altura, ens condueix a l’Ancient Fort d’Anjou on ens hi llencem en ràpida baixada fins anar a retrobar l’Ancient Fort de Trois Têtes i on agafem el camí que el rodeja per la dreta. 














La pista davalla ràpidament fins anar a trobar l’imponent pont d’Asfeld que ens regala amb una forta pujada a la sortida. 





Travessem la Cité Vauban de Briançon tot remuntant el seu carrer principal fins anar a trobar els Champs de Mars, on cal travessar la carretera per poder agafar la pista del Chemin a Salettes que salvant força desnivell en pocs metres ens deixa al L’antic Fort de Salettes. 






Rera el fort, trobem un corriol en pujada i amb una certa exposició ,que a mesura avancem millora força mentre va planejant per dins del bosc de Malefosse començant ja el descens anant a trobar el Chalet forestier on, seguint les indicacions del circuit 6, tornem al poblet de Le Vachette.